2021.11.17. 09:40:00 7628 273

Védd az agyad egészségét egy régi-új hobbival!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha hobbink van, az nem csak a szabadidő hasznos eltöltését jelenti! Hozzájárulhat egy esetleges társasági kör kialakulásához, de a legtöbbel minden bizonnyal élénkíthető agyunk működése. Lássuk, melyek a legajánlottabb szabadidős tevékenységek ez utóbbihoz!

Egy kedves hobbi: a kötés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Egy kedves hobbi: a kötés

Feladtad az évek múlásával minden hobbidat? Ne maradj sokáig nélküle, hiszen minden életszakaszhoz és élethelyzethez meg lehet találni a megfelelőt! Néhány érdekes hobbit korábban ajánlottunk is neked itt! Amiért pedig ennyire ajánlott, hogy hobbink legyen az az, hogy a mentális és a fizikai tevékenységeket ötvöző elfoglaltságok bizonyítottan ösztönzik a kognitív képességeket. A táncot és a teniszt több szakember is preferálja, ha a mentális egészség támogatását tűzi ki valaki célként, de számos más hobbi is megfelel a fenti kritériumoknak.

Használd ki az “átmeneteket” új hobbik keresésére!

Akár karriert vagy munkahelyet váltasz, akár nyugdíjba vonulsz vagy éppen elköltözöl, az új életre való átállás tökéletes lehetőséget kínál a „kognitív stimuláció új formáira”, és olyan szabadidős tevékenységek keresésére, amelyek kipróbálására már régóta vágytál vagy korábban nem gondoltál.

Állítsd kihívás elé magad, azonban csak elérhető célokat tűzz ki!

Aki mérni szeretné a fejlődését, válasszon olyan lehetőséget, ahol visszajelzést kaphat a foglalkozást vezető oktatótól, edzőtől vagy mentortól. Hogy mindig lendületben maradhassunk, érdemes minden egyes mérföldkő elérése után megjutalmazni önmagunkat. Így biztosíthatjuk a motivációt ahhoz, hogy az agyunk továbbra is az adott feladatra tudjon összpontosítani.

Ne állj meg egy hobbinál!

Fontold meg, hogy a meglévő hobbi mellé még minimum egy hobbit is beiktass. Ez azért célszerű, mert az agyunk hamar hozzászokhat egy adott tevékenységhez, de a változatos kihívások elé állítva továbbra aktív maradhat. Különösképpen az olyan mentálisan serkentő tevékenységek, amelyek magukban foglalják a társadalmi elkötelezettséget és az életcélt, vannak jótékony hatással az agy egészségére. Igazán hasznos az agyunk és a társadalom számára, ha önkéntességet vagy közösségben mentorként való helytállást választunk!.

Fontold meg egy számodra kedves személy bevonását is a tevékenységbe!

Ha valaki mással - például egy baráttal vagy családtaggal - együtt kezdünk el egy új hobbit, az kiváltképp motiváló hatással bírhat a számunkra, és könnyebben érhetjük el a vágyott célt. Ez azt is jelentheti, hogy nagyobb valószínűséggel veszünk majd részt bizonyos foglalkozásokon, ha lesz ott valaki, akit nem hagyhatunk “cserben”.

Forrás: www.womanandhome.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...