2024.10.25. 08:30:09 3041 111

Ugyanaz az íz, kevesebb szénhidrát! – Így csökkentsd a tészta kalóriatartalmát!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A tésztaételek világszerte népszerűek, hiszen gyorsan és könnyen elkészíthetők, ráadásul szinte végtelen variációban elkészíthetők. Legyen szó egy egyszerű paradicsomos tésztáról, krémes carbonaráról vagy egy gazdag zöldséges rakottról, a tészta mindig remek választás, amit szinte mindenki szeret.

Tészta Fotó: 123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tészta Fotó: 123rf.hu

Ugyanakkor, nem árt tudni, hogy a tészták szénhidrát- és kalóriatartalma magas, ami kihívást jelenthet azok számára, akik odafigyelnek az étrendjükre. Szerencsére, egy egyszerű trükkel csökkenthetjük a tészta glikémiás indexét, így élvezhetjük az ízeket anélkül, hogy kompromisszumot kellene kötnünk az egészségünk rovására. Íme, a titok!

  • Kezdjük az elején! Először is főzd meg a tésztát a szokásos módon!

  • Egy kis csavar! Majd hagyd kihűlni… úgy 12-24 órán át!

  • Aztááááán! Melegítsd újra! De ha meg tudod enni hidegen, az sem baj!

  • Hogy mi van? A megfőzött, majd visszahűtött tészta, de a rizs, vagy a krumpli szerkezete átalakul hűtés közben, több lesz benne a rezisztens keményítő, ami akár (most figyelj!) 10, azaz tíííz százalékkal csökkentheti az étel kalóriatartalmát!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...