2024.10.12. 08:30:18 4076 152

Tökös finomság, most pite formájában! – Készíts el még az ősszel!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A sütőtök az ősz egyik kedvenc csemegéje. Isteni krémleves készíthető belőle, de sóval, borssal megszórva, mézzel ízesítve kiváló köret lehet, de magában fogyasztva is remek csemege. Ám ha egy tényleg tökös finomságot szeretnél, készíts belőle egy szuper pitét!

Piték Fotó: 123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Piték Fotó: 123rf.hu

Ha van otthon egy sütőtök, akkor már csak a többi hozzávalót kell begyűjtened, és már indulhat is a „sütkérezés”:

  • 12 dkg tökpüré (készítheted házilag is, de előre elkészített is jöhet, ha épp „töketlen” vagy)

  • 3 db nagyobb tojás

  • 1,5 teáskanál fahéj, vagy almáspite fűszerkeverék

  • 9 dkg cukor

  • 12 dkg liszt

  • 1 teáskanál sütőpor

A tojást keverd a cukorral habosra. Legyen krémes, se nem túl kemény, se nem túl lágy. Add hozzá a tökpürét és a fűszert és alaposan keverd össze. A lisztet és a sütőport keverd össze, majd óvatosan add hozzá a sütőtökös masszához. 190 °C-ra melegítsd elő a sütőt, majd egy 20cmx20 cm-es sütőformát kenj ki zsiradékkal, hintsd meg liszttel, és öntsd bele a masszát. Nagyjából 50 perc alatt süsd készre a sütidet. 35 perc után alkalmanként végezz tűpróbát, hogy lásd, készen van-e már? Ha kész, vedd ki a sütőből, hagyd kihűlni, majd szeld fel és szórd meg fahéjas cukorral, porcukorral, vagy tálald egy nagy adag tejszínhabbal.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...