2019.09.25. 13:52:05 10336 305

Tedd töltőre a lelked! - 10 jel, hogy lassítanod kell
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ősszel még a természet is lassít és ha te is végig pörgeted az évet, bizony lehet, hogy nem árt egy kicsit behúznod a féket. A hétköznapi mókuskerék pörgésében ez nem egyszerű, sőt általában eszünkbe sem jut… Ha ezt a tíz jelet érzed magadon, jusson eszedbe, hogy ideje visszafogni a tempót és kicsit lazítani!

Egyensúly - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Egyensúly

A stressz korunk legtöbb népbetegségének a háttérmunkása, a mentális kimerültségnek előbb utóbb előbukkannak a fizikai jelei is. Depresszió, szorongás, levertség – többek között ezeket hozza ki belőlünk, ha folyamatosan nyomás alatt vagyunk. Mert van, hogy a lélek is elfárad. Íme 10 jel, hogy ideje lassítanod.

  1. Gyakran kérdezik mi bajod. Igazából semmi bajod, vagyis semmi konkrét, amit meg tudnál magyarázni, de a körülötted élők érzik, hogy valami nem kerek. Kívülről sokszor tisztább a kép – figyelj rá!

  2. Hétköznapi balszerencsék vesznek körül… több pohár törik, mint általában, leejted a tollat, belerúgsz a bútor sarkába… Ezek mind a szétszórtság, a figyelemhiány jelei… Nem véletlenül vannak ilyen időszakok az ember életében.

  3. Látszólag ok nélkül fáj a fejed, homályosan látsz vagy épp gyomorproblémád van? Esetleg a nátha már a hónapban másodszor támad rád? A tested kéri, hogy lassíts.

  4. Felborult a rendszer, napközben mindig álmatag vagy, éjjel pedig pörög az agyad, mocorogsz, forgolódsz, agyalsz. Intenzív álmaid vannak, többnyire rossz érzést hagyva maguk után? Ördögi körbe kerültél, ideje kijönni!

  5. A korábbi terveid üres álmodozásnak látod és eleged van a küzdésből? Bizony, ha a lélek kimerül, a félelem, a bizonytalanság és a jövőre vonatkozó borús vagy egyhangú képek könnyedén felülkerekednek rajtunk.

  6. Te sem érted, miért lettél negatív? A kedves, érdeklődő nyugodt családtagból dühös, ideges házisárkánnyá váltál? Szembe kell nézni a fenevaddal, nem ez vagy, csak minden inger egy ostoba, zavaró zaj, ha fáradt vagy legbelül.

  7. Fizikailag gyengének érzed magad, nem vagy motivált és energiád sincs.

  8. Felhagysz az edzéssel, ritkulnak a programok, teher minden, ami kötelező vagy ami rendszeres. Kimozdulni és megmozdulni sincs hangulatod.

  9. Kívülállóként figyeled az életed, nem érzed magad a társaság részének, egyre többet vagy magányos. Csökken a bizalmad, óvatossá válsz és védekező álláspontra helyezkedsz. Pedig senki nem kívánt bántani. Mégis megnőtt benned a biztonság igény.

  10. Időnként pánik tör rád, vagy újra meg újra szorongsz valamin. Úgy érzed túl nőttek rajtad a problémák, pedig igazából nem nagyobbak, mint amit eddigi életed során már megoldottál.

  11. Szélsőséges érzelmi kilengések kísérik a mindennapjaid, pozitív és negatív irányba egyaránt. Maximumon fölül szeretsz és ki is fejezed, majd a következő pillanatban vigasztalhatatlanul szomorú vagy és csalódott.

Ha ezeket tapasztalod, nézz szembe azzal, hogy egy kicsit megcsappant az energiád. Fordíts időt önmagadra – akkor is, ha ehhez sincs kedved, meditálj, hozd összhangba az elméd a testeddel. Túrázz, olvass, pihenj tevékenyen, szakadj ki a hétköznapokból. Olyan emberekkel tölts több időt, akik megnevettetnek, hiszen a nevetés olyan, mintha töltőre tennéd a lelked!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...