2024.05.27. 12:28:12 6077 227

Tedd rendbe a lelkedet! - 4+1 „takarítási” tipp
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ahhoz, hogy kiegyensúlyozottak és boldogok lehessünk, nem csak a testi, de a lelki egészségünkre is oda kell figyelnünk. Tudjuk ezt mindannyian, tisztában vagyunk vele, mégis hajlamosak vagyunk elfeledkezni róla, és egyszer csak azt vesszük észre: nem vagyunk jól.

Lélek Fotó: 123rf.hu - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Lélek Fotó: 123rf.hu

Ahogy az étkezésünkre odafigyelünk, és alkalmanként kipucoljuk belőle a méreganyagokat, úgy a lelkünket sem árt néha-néha felszabadítani és nemes egyszerűséggel kidobálni, ami nem odavaló! Kezdjük mondjuk ezekkel:

Nem kell a tökéletes

Ha valami nem sikerül 100 %-osan, az attól még lehet jó! Állandóan azon idegeskedni, hogy mindig minden tökéletes legyen, finoman szólva is felesleges. Hidd el, hogy a legtöbb esetben a jó is elegendő a boldogsághoz!

Félre az előítéletekkel!

A közösségi oldalakon, a médiában csupa-csupa tökéletes(nek hitt) ember vesz minket körül. Ez mind szép és jó, viszont egyvalami mintha eltűnt volna belőlünk: a másra való nyitottság, a kíváncsiság. Csupa „egyenember”, „egyenokos”, „egyenszép”, „egyencsinos”, és ha valaki kilóg a sorból, már furcsán nézünk rá.

Mások azok mások

Te pedig Te vagy! Ne dőlj be a média, a közösségi oldalak által mutogatott, nem egy esetben hamis világnak! Ne hasonlítgasd össze az életedet másokéval! Csak frusztrálod magad, és különben is: nem tudhatod, hogy embertársad csillogó és villogó élete mögött valójában mi van! Tényleg boldog vagy csak kifelé mutatja ezt a tökéletességet? Minden az ölébe hullott vagy neki is megvannak a küzdelmei?

Gondolj a jövőre, de…

Előre gondolkodni, felkészülni, vagy legalábbis megpróbálni felkészülni jó dolog, sőt, a mai világban szükséges is! De aggódni, negatívan látni a világot, az előttünk álló időszakot felesleges. A jelenben élni kell, nem a jövőn rágódni, feleslegesen görcsölni.

Mindig mindent irányítanunk kell?

Ó, dehogyis! Hiszen van olyan is, amit nem is tudunk! Ne hagyd, hogy ez az irányítási kényszer maga alá gyűrjön, és ettől feszülj minden nap! Nem éri meg!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...