2023.09.06. 17:20:00 8193 233

Szezon eleji gasztronómia: Ínycsiklandó quinoás zöldségleves és zöldséges pirítós
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mielőtt nekiugrunk a nehéz, gyomor- és lélekmelegítő téli ételek elkészítésébe, még van egy nagyon íz- és színpompás kulináris időszak is az ősz képében. Habár a sütőtök szezonig még egy kicsit várnunk kell, szép színes ételeket addig is készíthetünk szeretteinknek.

Zöldségek és quinoa - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Zöldségek és quinoa

Ez a színpompás étel nem csak ízletes és laktató, de egészséges is, hiszen a benne lévő zöldségek és a quinoa is tápláló és energiát adó alapanyagok, így a kora őszi ebédek méltó nyitánya lehet.

Zöldségleves quinoával

Hozzávalók:

sárgarépa
karalábé
burgonya
hagyma
quinoa
zöldséges alaplé
rozmaring
só és bors

Elkészítés:

Egy lábasban főzzük meg a quoniát a csomagolásán szereplő utasítások szerint.
A zöldségeket mossuk meg, majd vágjuk kisebb darabokra. Forrósítsunk fel egy lábasban egy kevés olívaolajat, majd pirítsuk meg benne a hagymát. Adjuk hozzá a többi zöldséget is, azután pirítsuk meg azokat is kissé. Ha ezzel megvagyunk, öntsük fel zöldségleves alappal és főzzük puhára a zöldségeket. Amennyiben kissé sűrűbben szeretnénk a levest, a főtt zöldségek egy részét össze is pürésíthetjük.
Ezután adjuk hozzá a főtt quinoát, végezetül fűszerezzük meg a levest a család ízlése szerint.
Ez a zöldségleves gazdagítható további hozzávalókkal (pl. lencse, bab vagy csicseriborsó) is, hogy még laktatóbb étel kerüljön a tányérokba.

Ha sikerült megszerettetnünk a zöldségeket a családdal, készíthetünk zöldséges krémet is a pirítóshoz. A pirítós készülhet kenyérszeletből vagy megpirított kiflikarikákból is.

Őszi zöldséges pirítós

Hozzávalók:

néhány szelet teljes kiőrlésű kenyér
sárgarépa
cékla
cukkini
fokhagyma
olívaolaj
só, bors

Elkészítés:

Vágjuk fel vékony szeletekre a sárgarépát, a céklát és a cukkinit is, miután megtisztítottuk mindet. Keverjünk össze egy tálban egy kevés olívaolajat a fűszerekkel, majd öntsük rá az összekevert zöldségekre, és keverjünk hozzá néhány gerezd fokhagymát is.
A zöldségeket egy lapos tepsiben 200°C-on süssük meg. Amikor megpuhulnak pirítsunk rájuk még egy kicsit ízlésünk szerint. Eközben készítsük el a kenyérszeleteket pirítósként, hogy a krémesre sült zöldségeket rájuk tudjuk majd halmozni.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...