2020.07.08. 13:57:51 10297 303

Sütés kristálycukor nélkül! Megmutatjuk, mibe mit tegyél helyette!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Édesítőszerek. A reggeli kávéba sem mindegy, hogy melyik kerül a répacukor helyettesítőjeként, de gondolj bele, hogy a legtöbb süteményben a kristálycukornak nemcsak édesítő szerepe van, hanem dúsítja azt, vagy éppenséggel szép színt kölcsönöz. Jogosan merül fel tehát a kérdés: Melyik édesítőszer mit tud sütéskor?

Méz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Méz

Nagyon nincs időm konyhai kísérletezgetésre, ezért, amikor egy recept nem írja le pontosan, hogy az adott mennyiségű kristálycukrot mivel lehet kicserélni, bizony nem sütöttem meg azt a süteményt... Eddig! Hogy ezután Te se maradj le hozzám hasonlóan az egészségesebb változatokról, kerestem egy édesítőszer-kalauzt!

MÉZ

A legkönnyebben beszerezhető, és a leggazdagabb ízvilágú alternatíva. Sajnos vaj habosítására teljesen alkalmatlan, és hiába lesz puhább vele a tészta, de gyorsabban is ki fog száradni. Ezzel szemben kevert tészták, szirupok, pohárkrémek, fagyik és pudingok bátran készíthetők mézzel!

JUHARSZIRUP

A meglehetősen drága szirup a mézhez hasonlóan nem jó semmiféle habosításra. Nagyon jól édesít, ezért kevesebb is elég lehet belőle a sütikhez, mint a cukorból! A nedves, tömör tésztájú receptekhez tökéletes választás, puding és karamell szintén készülhet vele.

(BARNA) RIZSSZIRUP

A teljes mértékben növényi alapú, és nem túlzottan pénztárcabarát édesítőszer kevésbé intenzív ízű, és jobbára csak ragacsosabb süteményekhez vagy cukorkákhoz használhatjuk jól.

MELASZ VAGY ÁRPAMALÁTA

A kellemes mellékízt adó, vegán étrendet követők számára is ajánlható édesítők viszonylag nehezen beszerezhetők, emellett eléggé borsos az áruk. Az eredetileg mézzel is megsüthető kalácsok és apró sütik sütésekor a legjobb választás.

KÓKUSZVIRÁGCUKOR

Mivel ezt nem a kókuszdióból nyerik ki, ezért nem kell attól tartani, hogy kókuszos mellékízt kölcsönöz az édességeknek. A kis szemcsék miatt sűrűbb és kissé szárazabb lesz tőle a sütemény, ezt ellensúlyozandó lehet hozzá adni egy kis banánpürét. A kelesztés nélkül készítendő kenyerekhez és cukormázakhoz ajánlják. Vigyázat, ez utóbbinál hamar odaéghet!

Köszönet Lila fügének a jó tippekért!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...