2022.11.23. 17:25:00 7528 317

Süss hamis túrós pitét, ha nem gyúrnál és nem is kelesztenél!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Lehet, hogy ezekben a hidegebbre forduló napokban jól esik a tűzhely melege, de had dolgozzon meg az ételért egyedül csak a sütő! Némi keverés és kavarás árán finom, és a hagyományos pitéknél jóval egészségesebb süteményt lehet összedobni!

Túró - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Túró

Ezt a receptet egy almás zabpalacsinta receptből alkottam, mivel nem igazán tudom szépre kisütni a még garantáltan szakadásmentesnek ígért palacsintatésztákat sem szakadás és letapadás nélkül. A hagyományos palacsinták közül pedig a túrós a kedvencem, így adta magát, hogy ezen a vonalon induljak el. (Na jó bevallom, az is errefelé terelt, hogy rendszeresen túlvásárolom magam túróból, amit aztán a lejárat előtti napon jut eszembe gyorsan felhasználni.)

Hamis túrós pite

Hozzávalók a tésztához:

  • 4-5 nagyobb és édesebb ízű alma
  • 120-130 gr zabpehelyliszt/zabkorpa
  • 5 egész tojás
  • édesítőszer (cukor, méz, stevia, eritrit stb.) ízlés szerint

Első lépésként melegítsd elő a sütőt 180-200 fokra. Egy kisebb, magasabb falú tepsit pedig bélelj ki tapadásmentes szilikon sütőpapírral. Az almákat hámozzuk meg, majd reszeljük le. Egy nagyobb tálba üssük bele az összes tojást és verjük is fel. Ebbe keverjük bele a kimért zabpehelylisztet, a levéből kinyomkodott reszelt almát, valamint a választott fajtájú édesítőszert. Ez utóbbi mennyiségénél vegyük figyelembe, hogy az alma miatt már önmagában is eléggé édeskés tésztát kapunk.

Hozzávalók a töltelékhez:

  • 2 tojás sárgája
  • 450-500 gr krémtúró (Ha vigyázol a vonalaidra, akkor inkább zsírszegény túrót válassz!)
  • 1 citrom reszelt héja
  • édesítőszer (cukor, méz, stevia, eritrit stb.) ízlés szerint

A krémtúrót keverjük ki a citromhéjjal és az édesítőszerrel. (Érdemes ugyanabból a fajtából használnunk ebbe is, mint amit a tésztához választottunk.) A tojásokat válasszuk ketté, majd a sárgájukat keverjük hozzá a túróhoz.

Ez után csupán annyi dolgunk lesz még, hogy a tészta felét elsimítsuk a tepsiben, amire természetesen a túrós töltelék halmozandó, valamint a maradék tésztával takarjuk be a tölteléket. Igen, ez egy ilyen csúnyácska sütemény lesz, inkább a magatok, semmint a vendégek részére fogjátok sütni, ha ízlik. Végezetül tegyük a sütőbe, és süssük meg a “pitét”.

Tipp:

Ebben a receptben az is jó, hogy gluténmentes zabkorpát vagy zablisztet is használhatunk, és a túró is kiváltható édesen megfőzött kölessel, így egy többféle ételintolerancia esetén is fogyasztható édességet kapunk, amelyet akár édes reggeliként is fogyaszthatunk egy csésze forrón gőzölgő tea mellé - akár másnap is, igaz érdemes egy kicsit felmelegíteni, mert úgy finomabb.

Szerző: GAM

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...