2023.11.21. 17:25:00 6861 247

Próbáljuk meg újra! 4+1 tipp a dohányfüstmentes élethez
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Tudom, hogy újra és újra megfordul a fejedben, hogy ezt az egészségromboló, és ráadásul még a pénztárcát is megcincáló szokást elhagyd. Az is érthető, hogy a sokadik kudarcba fulladt próbálkozás után már csak szép csendben kísérled meg a “lehetetlent”, de ne add fel! Ha el tudod képzelni a dohányfüstmentes életet, azt valóra is válthatod - kellő önuralommal!

Mentőöv a leszokáshoz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mentőöv a leszokáshoz

A dohányzás legnagyobb hátránya az, hogy ezzel a függőséggel nem csak a saját, de a közvetlen környezetünk egészségét is károsíthatjuk. Annak pedig, hogy ezentúl inkább az úgynevezett nemdohányzók táborát erősítenénk, számtalan előnye is van!
A dohányzás általános veszélyeiről több ízben is kapunk felvilágosítást életünk során, de ezt a függőséget sajnos még mindig inkább menő és divatos szokásnak állítják be, így nagyon sokan már fiatal koruktól kezdve élnek a cigivel, majd később esetleg szivarral.

Leszoknál? Találd meg a számodra megfelelő módszert!

Szerintem nagyon fontos, hogy ne akkor akarjunk leszokni a dohányzásról, amikor valamelyik életterületünk nincs rendben, és amiatt idegesebbek vagyunk. Természetesen tökéletes időzítés nem lesz, mert gondok bármikor adódhatnak az emberek életében, de a kezdő lépésnél azért ne legyünk nagyon romjainkban.
Egy nulladik lépésnél érdemes pár hétig dohányzási naplót vezetni, amely időszakban megfigyeljük, majd őszintén leírjuk a dohányzáshoz fűződő viszonyunkat: Mikor, mennyit és miért szívtunk el?
Ha megtaláljuk azokat a küldő és belső tényezőket, amelyek arra sarkallnak bennünket, hogy egy újabb szálra gyújtsunk, valószínűleg könnyebb lesz a megfelelő leszokási stratégiát is kialakítanunk.

1. Általános leszokási lépéssor

Ezek azok a közhelyeknek tűnő tippek, amelyek azonban mégiscsak ereményre vezethetnek, ha…
…szerencsés a csillagok állása, jobban mondva akkor, ha…
…megvan a kellő elhatározás és félre tudjuk tenni az ilyenkor minden dohányos által elpuffogtatott kifogásokat.

2. Leszokás csupán belső elhatározásból

Mint minden döntés, a leszokás is akkor lesz pozitív kimenetelű, ha azt tiszta fejjel és színtiszta belső indíttatásból hozzuk meg. Szóval, valóban akarod? Tedd, és ne csak próbáld!

3. Win-win szituációra történő koncentrálás

Van, akiknek az segít a legjobban a leszokási folyamat során, ha végig szem előtt tudják tartani mindazt a sok jót, amit az új életmódjuk kialakításával nyerhetnek. Készíthetünk egy ezzel kapcsolatos motivációs táblát is, amire minden reggel rápillantva megerősíthetjük az elhatározásunkat.

4. “Belső” segítség kérése

Mindegyikünk szervezete másként reagál a dohányzás elhagyására, így van, hogy valaki egészen könnyen veszi, míg mások nagyon sokat szenvedhetnek az elvonási tünetektől. Hogy ez ne történhessen meg, kérjünk orvosi támogatást! A szakember segítségével komplex leszokási terv készíthető, aminek része lehet olyan leszokást segítő készítmény is, amely képes megkönnyíteni a leghúzósabb napokat a hosszú folyamat során.

+1 Külső segítség kérése

A tippeket és tanácsokat adók mellett van más olyan külső segítség, amely nagyban hozzájárulhat a sikeres leszokáshoz. A terápiára legtöbbször akkor gondol az ember, ha lelki tüneteket vagy emberi kapcsolatokat szeretne orvosolni, pedig a legtöbb testi tünet is lelkiből adódik. A leszokást megtámogathatjuk úgy is, ha lelkünk mélyére ásunk egy szakember segítségével, majd feltárjuk, milyen (minket nem szolgáló) okok vezettek minket a dohányzáshoz.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Neked van B terved? – Fogódzók és mentőövek nehéz időszakokhoz

Életünk egy-egy akadálytalan, felhőtlen időszakában hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy az esetleges nehezebb időszakokra is gondoljunk. Aztán beköszönt egy válságos helyzet, és az első gondolatok között bizonyosan szerepelni fog a jövő próbatételeire való optimális felkészülés terve – , ahogy mondani szokás: lehetőségeinkhez mérten legyünk „bebiztosítva”. Miért lehet szükségünk B tervre?

Kóstoltad a világ leghíresebb ételeit?

A külföldi utazások során a hely kultúrájával, történelmi érdekességeivel és embereivel való megismerkedés egyik örökzöld módja az ott hagyományos és népszerű ételek megkóstolása. Az ételek így méltán képezhetik kirándulásaink fénypontját és képesek megnövelni az utazási élményeket.

EZZEL A NAPONTA KÉTSZER VÉGZETT GYAKORLATSORRAL JÓL FEJLESZTHETŐ A CSECSEMŐK CSÍPŐÍZÜLETE

A magzat méhen belüli elhelyezkedése és a szülés körüli megpróbáltatások miatt aszimmetria vagy tartási eltérés alakulhat ki az újszülöttek csípőjénél. Ez a jelenség ijesztő lehet a szülők számára, pedig hátterében legtöbbször nem betegség áll. Annak érdekében viszont, hogy a gyermek ízületei megfelelően fejlődjenek, születéstől kezdve 4-6 hónapos korig naponta kétszer tornáztatni kellene az újszülöttek csípőízületét, például pelenkázás közben. Ebben segít a Semmelweis Egyetem legújabb oktatóvideója.