2023.04.13. 17:25:00 7387 285

Pizza, ha egészséges: Szórj rá kelbimbót!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A sok húsvéti sütemény után inkább sós ízre vágyom. Aki szintén kihagyta idén a főtt sonkát, biztosan csatlakozik ebben a kérdésben most hozzám. Tavasznak csúfolt időszak révén még mindig a friss zöldség nálam a befutók, így a pizzámon sem lesz se szalámi, se túl zsíros sajt.

Kelbimbó - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kelbimbó

Mielőtt a kelbimbó miatt legyintenél, arra kérlek, vonatkoztass el a jól ismert főzeléktől és tekint úgy erre az alapanyagra, mint egy teljesen új hozzávalóra! Máshogy elkészítve természetesen másfajta élmények fognak hozzá kapcsolódni, ráadásul nagyon egészséges zöldségünk!

Ahány ember, annyiféle pizzatészta: ki megelégszik a boltival, ki vastagra nyújtja, ki roppanósra süti, és vannak, akik karfiolból készítik. Bármelyik variációt is választod, a következő otthon sütött pizzádhoz, a feltét lehet a korábbiaknál sokkal, de sokkal egészségesebb!

Gombás-kelbimbós pizzafeltét

Hozzávalók:

Reszelt és morzsolt sajtok, vegyes fajtákkal még izgalmasabb
Shiitake vagy más különleges ízű gomba
kelbimbó
vöröshagyma
kakukkfű
só, bors
balzsamecet
olívaolaj

Elkészítés:

A sütőt szokás szerint melegítsük elő. Közben készítsük el - esetleg elő - a pizzatésztánkat, és tegyük bele a pizzasütő tepsinkbe, és egy vékony réteg reszelt sajtot oszlassunk el a tetején.
A hozzávaló zöldségeket szükség szerint mossuk és hámozzuk meg, majd szeleteljük is fel. Egy üvegtálba tegyük bele a gombát, és locsoljuk meg egy kevés balzsamecettel. A hagymát és a kelbimbót pedig ízesítsük olívaolajjal.
A zöldségeket ezután vegyesen szórjuk rá a pizzatésztára, és szórjuk meg sóval majd borssal is, hogy ízletesebb legyen a feltétünk. A pizzánk tetejére jöhet még egy réteg morzsol vagy reszelt sajt az ízlésünk szerint, amihez kakukkfüvet is morzsolgathatunk.

A pizzatészta fajtájának megfelelő hosszúságú sütési idő során a zöldségeink is minimum roppanósra sülnek, de az sem árt nekik, ha teljesen puhák lesznek, mire kikerülnek a sütőből.

Forrás: www.goodhousekeeping.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...