2023.08.25. 11:01:37 7979 253

Öregszünk? Na és? - 3+1 tipp, hogy könnyebben vegyük az idő múlását
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Sokak szerinte a kor csak egy szám, nem kell és nem is szabad rágörcsölünk az idő múlására. Egyrészt nem igen tehetünk ellene semmit, mert bármennyire harcolunk ellene, az idő bizony múlik. Másrészt a folyamatos küzdelem akár negatív irányba is terelheti az eseményeket, aminek aztán újabb és újabb harc lesz az eredménye.

Öregedés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Öregedés

Ám ha minden elfogadásunk ellenére is azt érezzük, nem jó irányba mennek a dolgok, még mindig tehetünk azért, hogy könnyebben vegyük az idő múlását.

A nevetés a legjobb gyógyszer!

A nevetés, illetve a pozitív életszemlélet sokat segíthet rajtunk minden élethelyzetben! Soha nem szabad száműznünk a humort, illetve a nevetést az életünkből! És nem csak a lelkünkre, a testünkre is rendkívül pozitív hatással van egy-egy hahotázás. Többek között a vérkeringésünk is felpezsdülhet tőle. ezen kívül majdnem háromszor annyi oxigén jut így a szervezetünkbe, mint egy normál légzéssel. Kell ennél több ok a nevetésre?

Maradj részese!

Csak azért, mert a nyugdíjas éveidet töltöd, még nem azt jelenti, hogy le kell mondani a társasági élet adta örömökről! Ha jó volt a munkahelyen egy közösséghez tartozni, keress magadnak az aktív évek után is egyet, vagy többet! Szinte minden településen vannak nyugdíjas egyesületek, vagy más tevékenységre épülő klubok. Járj össze a barátnőiddel, volt kollégákkal, ne szakítsd meg a kapcsolatot a külvilággal!

Soha nem késő!

Ha az aktív sport eddig is az életed része volt, akkor ezután se hagyd abba! Egyrészt, ha valamilyen csapatjátékról van szó, azt a közösség miatt is érdemes folytatni. Másrészt az egészségednek biztosan jót tesz a rendszeres testmozgás.

Koncentrálj rá is!

A tested ápolása mellett nem szabad megfeledkezned a lelkedről sem! Ápold őt is akár egy-egy kiadós beszélgetéssel, akár könyvek, filmek segítségével, akár jógával, vagy egyéb, meditációs mozgásforma segítségével.

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...