2021.04.29. 11:40:41 7870 218

Olcsó, de különleges vacsora - Tökös-narancsos gnocchi
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Előfordul, hogy nem tudunk vagy nem akarunk sokat költeni az ételre, mégis kirúgnánk a hámból. Ilyenkor igazán jól jön egy olcsó, mégis nagyon különleges és nem túl bonyolult recept. Például a tökös-narancsos gnocchi, ami az év bármelyik időszakában mennyei választás.

Gnocchi - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gnocchi

Ha megvendégelnéd a barátaid, meglepnéd a családod, vagy csak ennél valami különleges fogást és az éttermek még mindig zárva vannak… akkor a gnocchi kiváló ötlet, főként, ha különleges ízvilággal készíted.

Mi kell hozzá? - 1 nagy bögre sült tök (szezonon kívül remekül helyettesíthető édesburgonyával!)

  • 2 bögre búzaliszt

  • 1 tojás (L méret)

  • 1 narancs héja, kifacsart leve

  • 2 közepes burgonya

  • 2 evőkanál vaj

  • 10 deka minőségi (olasz, spanyol) vékonyra szelt sonka

  • zöld egész bors

  • só, bors, őrölt szerecsendió

Előkészítésként mossuk meg a narancsot. Fontos, hogy kimondottan bio narancsot válasszunk, aminél feltüntetik, hogy a héja is alkalmas emberi fogyasztásra. Mivel mindössze egy darabra lesz szükségünk, nem kell sok pénzt áldozni rá. Hámozzuk meg a burgonyákat, olvasszuk meg a vajat. A sütőtököt is pucoljuk meg, és a burgonyával együtt vágjuk apró kockákra, majd tegyük fel főni. Ha édesburgonyát használunk a sütőtök helyett, ugyanígy járjunk el vele. Ha puhára főtt, forrón törjük át krumplinyomóval, és keverjük hozzá a tojást, a lisztet és a fűszereket.

Gyúrjuk át alaposan, majd osszuk 8 egyforma méretű részre a tésztát. Figyeljünk rá, hogy ne használjunk túl sok lisztet, mert ha a tésztánk nem elég lágy, a végeredmény is kemény marad. Készítsünk belőle ujjnyi vastag csíkokat, és villával szaggassunk belőle gnocchit, közben pedig forraljunk enyhén sós vizet. Mikor felforrt a víz, dobjuk bele a tésztát. Ha feljöttek a víz tetejére, még két percig főzzük. A két perc alatt ízesítsük sóval, borssal, narancs héjával és levével az olvasztott vajat, és amikor kiszedjük a gnocchit, ezzel locsoljuk meg. Keverjük hozzá a vékonyra szelt sonka csíkokat és a frissen őrölt zöldborsot, és már készen is a különleges menü!

Érdekesség: a gnocchit a sok furcsa, kreatív kiejtési mód helyett, egyszerűen ’nyokki’-ként kell kimondani, és bár köretként is megállja a helyét, önálló ételként is szokás fogyasztani. Olasz eredetű étel, de az itthon is előforduló krumplinudlival nagyjából azonosítható.

Forrás: divany

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...