2023.09.23. 11:09:13 7403 230

Nem csíped az őszt? – Vidítsd magad finom sütivel!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha úgy érzed, az ősz egyértelműen nem neked való évszak, mert semmi kedved az esőhöz, hideghez, nyirkos időjáráshoz, sajnos van egy rossz hírünk: ősz van, és ez néhány hétig, hónapig még így is marad. A nyárra sokáig kell még várnod. Úgyhogy két lehetőséged akad: vagy őszi/téli álomra hajtod a fejed, vagy kisütsz valamit!

Sütemény készítése - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sütemény készítése

Mondjuk, ezt a finom, pofonegyszerű és nagyon is ízletes sütit, amit villámgyorsan el is tudsz készíteni, és csupán 4 összetevő kell hozzá. Szerezd ne a következő hozzávalókat és már indulhat is a sütkérezés!

Íme, a hozzávalók:

  • 2 teáskanál sütőpor

  • 18 dkg almaszósz

  • 4,5 dl édesített sűrített tej

  • 16,5 dkg liszt

Keverd össze a lisztet a sütőporral, a sűrített tejet pedig az almaszósszal. A sütőt izzítsd be 180 °C-ra. Keverd össze a száraz keveréket a nedves keverékkel, alaposan, hogy ne maradjanak benne csomók. Egy sütőformát bélelj ki sütőpapírral, majd öntsd bele a tésztát. Ha felturbóznád kicsit, szórhatsz bele gyümölcsöt, aszalványt, diót, étcsokit, amihez kedved szottyan. De hagyhatod „üresen” is, mert úgy is finom! 30-35 perc alatt, alsó-felső sütési programon süsd készre. Szeletelés előtt várd meg, míg kihűl! Készíthetsz hozzá egy finom vanília szószt is, de megkenheted lekvárral, csokikrémmel is!

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Quiche, az „ezerízű” francia lepény

Lehet, hogy különösen hangzik, azonban a quiche kifejezéssel egy misztikus-thriller, a Kindred, magyarul: A rokonok, nézése közben találkoztam életemben először. Miközben a főszereplő, Charlotte, a muszáj-rokonlátogatás előtti lelki előkészületek közepette megemlítette a quiche-t, rögtön azon kaptam magam, hogy már nem is a filmet nézem, hanem azonnal kutakodni, keresgélni kezdtem, hogy mi lehet ez az ételféle, amit Charlotte és párja szerint a meglátogatandó rokonok elég sűrűn fogyasztanak.

SEMMELWEIS EGYETEM: A KÓROS SOVÁNYSÁG TOVÁBBRA IS ELVÁRÁS A DIVATSZAKMÁBAN

A divatmodellek csaknem 90 százaléka vélekedik negatívan a testéről, és több, mint kétharmaduk szigorúan kontrollálja, mit és mennyit eszik a Semmelweis Egyetem új, világszinten is egyedülálló nemzetközi kutatása szerint. Ez az első ilyen mélységű kvalitatív felmérés a témában, melyben a válaszadók majd’ 90 százalékáról az is kiderült, hogy túlságosan sovány, az elmúlt évek ún. „plusz méretes”, azaz „test pozitív” divatmozgalma ellenére. A kutatók a szélsőséges szépségideálok mentálisan és fizikailag is káros hatásaira hívják fel a figyelmet, melyek evés- és testképzavarhoz vezethetnek, és nem csupán a modelleket, hanem a rájuk példaképként tekintő fiatal lányokat is érintik.

Ezért érdemes lapozgatni a „füveskönyveket”

A sokak ágy mellé helyezett olvasmányává vált Márai-féle Füves könyv olyan minden embert érintő és érdeklő kérdéseket tart szem előtt, mint: a testi fájdalom enyhítési módjai vagy éppen a mindennapi alapigazságok. Az eredetileg botanikai ismeretek közlésére alkalmas füves- vagy füvészkönyvek idővel életbölcsesség-gyűjteményekké váltak, melyek az élethosszig tartó önismeret útján tanácsokkal, intelmekkel és útmutatásokkal szolgálnak bennünket.