2018.05.05. 15:31:04 12878 375

Még mindig nem késő bombaformába kerülni! – Ragadj (ugró)kötelet!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Néhány hét, és itt a várva várt nyár! Irány a strand, előtte persze majd’ lejárjuk a lábunkat, hogy megtaláljuk az alakunknak, ízlésünknek, pénztárcánknak megfelelő fürdőruhát. Apropó, alak! Te hogy zártad az idei bikini-diétádat?

Ugrókötél - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Ugrókötél

Ja, hogy még tart? Nyugi, nálunk is!:-) Úgyhogy éppen itt az ideje, hogy felgyorsítsuk a folyamatot, és elégedetten, remek formában várjuk a forró évszakot!

Térjünk vissza a gyermekkorunkhoz!

Egyre jobban kezd feledésbe merülni, legyünk őszinték, méltatlanul, a gyermekkorunkban igencsak kedvelt ugrókötél, ugrókötelezés. Pedig nem csak kislányként volt jó vele elütni az időt, hanem felnőttként is hasznos lehet számunkra, ha fogyni, formálódni szeretnénk, vagy egyszerűen csak szeretnénk figyelni az egészségükre, és ennek valamilyen mókás módját választanánk. De miért is ragadjunk ugrókötelet, miért olyan jó nekünk ez a mozgásforma?

Amiért jó Neked!

Először nézzük az úgymond „egyéb” okokat, amiért érdemes ugrókötelet ragadnod!

Bárhol, bármikor!

Nem kell lemenned a terembe, de ha úgy tartja kedved, még csak a lakásból sem kell kimozdulnod, hogy ugrókötelezhess, hiszen nem helyhez kötött mozgásformáról van szó! De ha éppen a szabadban edzenél, annak sincs semmi akadálya, hiszen bármikor viheted a kötelet, és ugrálhatsz vele az udvaron, utcán, vagy ahol csak szeretnél. Arra ügyelj, hogy azért egyenletes talajt válassz az „ugribugrihoz”!

Nem kell túlságosan a pénztárcádba nyúlnod!

Ha nem költenél drága fitneszbérletre, akkor jó alternatíva lehet számodra az ugrókötél, hiszen viszonylag olcsó sport. Persze, a kötelet azért meg kell vásárolni, de itt is van olcsóbb kategória is. Persze, ha úgy gondolod, beruházhatsz egy drágább termékre is, végülis csak egyszer kell megvenned! A mozgás közben viselt felszerelés sem tartalmaz semmi extrát, egy kényelmes sportcipőd legyen, illetve olyan típusú ruha, amiben nem akad majd el a kötél.

Sem a nem, sem a kor nem akadály!

Nemtől, kortól függetlenül bárki választhatja ezt a mozgásformát!

Semmi sportmúlt? Semmi gond!

Ha ugrókötelezni támad kedved, azt mindenféle előképzettség, edzési szint nélkül megteheted! Különösebb ügyesség sem kell hozzá, ha nem bírod a folyamatos ugrálást, inkább szökkenésekkel indítsd a folyamatot, és gyakrabban tarts szünetet!

Sérülésveszély? Szinte nulla!

Esetleg a kötél tud megcsípni, ha nem figyelsz oda eléggé. No, és persze, ha figyelmetlen vagy, az elesés veszélye is megvan, de korántsem olyan nagy a sérülésveszély, mint egy aerobic órán, vagy valamilyen labdajátéknál.

Amiért jó, vagyis nem jó a zsírpárnáidnak!

Bizony, nem utolsó szempont, milyen gyorsan érhetünk el vele látványos és ami a lényeg, tartós eredményt!

Egy igazi kalóriafaló!

Csak motivációként mondjuk, hogy átlagosan 60 perc ugrókötelezéssel 1300 kalóriát égethetsz el! Persze, azért ennyit egyhuzamban kicsit nehéz lenne ugrálni, de ha naponta 5 percet „kötelezel”, máris tettél valamit a zsírpárnák eltűntetéséért.

Ha unod a futást!

Vannak, akik imádnak futni, míg másoknak túlságosan unalmas, monoton tevékenység ez. Nekik - és persze mindenki másnak is, aki valamiért nincs kibékülve a futással – ajánlott az ugrókötelezés. Az pedig csak plusz motivációs tényező lehet, hogy a „kötelezés” jóval intenzívebb mozgásforma a futásnál, nagyjából négyszer több kalória „elolvasztásához” elegendő az ugrókötelezés. Például a Brit Ugrókötelezők Egyesülete a következőkre jutott: 10 perc ugrókötelezés=45 perc futás, már ami a kalóriaégetést illeti.

Kitartást igényel, de…

Ha rendszeresen és hosszútávon űzöd ezt a sportot, megszabadulhatsz a hasi zsírpárnáktól, hiszen az ugrókötelezés „személyében” egy rendkívül jó kardió és magas intenzitású intervall mozgásformát üdvözölhetünk.

Az egész testre hat!

Míg ugrókötelezel, tested egy apró porcikája sem lazsálhat, hiszen minden apró izmodra szükséged lesz, mialatt ezt a mozgásformát űzöd. A karok, vállak a kötél mozgatásához kellenek, a lábak, fenék, combok az ugráláshoz, a hasizmaidat pedig azért kell feszesen tartanod, hogy egyenesen tartsd magad. Vagyis az alsó- és a felsőtestedet is egyaránt meg- illetve átmozgatja.

Ritmus és koordináció? Mindkettőn segít!

Ha zenére, esetleg csoportosan végzel ugróköteles gyakorlatokat, hamarosan azt tapasztalod, hogy mindkettő pozitív irányba fejlődik majd!

És az állóképesség? Azzal meg mi lesz?

Természetesen ez is pozitív irányba fejlődik majd! A kondíciód a rendszeres, intenzív mozgásnak köszönhetően javul majd!

Csupán 6 hét!

Szinte hihetetlen, de már 1,5 hónap, napi szinten kitartóan űzött ugrókötelezésnek is lehet látványos hatása!

Amiért az egészséged is hálás lesz érte!

Nem mintha a sportolás, űzzük bármelyik fajtáját is, ne lenne már önmagában egészséges, azért vannak olyan tulajdonságai az ugrókötelezésnek, ami miatt plusz pontot kaphat „egészség” kategóriában.

Még valami, amiért jobb, mint a futás!

Ha ízületi problémák miatt nem választhatod a futást, mint mozgásformát, akkor az ugrókötelezés a barátod lesz, hiszen ez jobban kíméli az ízületeket, mint a kocogás.

Űzd el mozgással a stresszt!

Ugyan az ugrókötelezés rendkívül dinamikus sport, viszont kissé monoton is. Ám ez a tulajdonság a mai rohanó világban rendkívül jól jön, hiszen alkalmunk van egy kicsit megállni, befelé figyelni, még mozgás közben is.

Keringési rendszered is hálás lesz érte!

Rendkívül jól átmozgat, felpörget, viszont túlhajtani nem tudod magad vele! Ennek oka, hogy ha elfáradsz, egyszerűen leáll a gyakorlat, hiszen a koordinációs képesség kikapcsol.

Fontos!

Szív- és érrendszeri megbetegedéssel, magas vérnyomással küzdők ne válasszák ezt a sportágat!

Cikkünk csupán tájékoztató jellegű, nem helyettesíti az orvossal, szakemberrel való konzultációt!

Forrás: wellnesscafe.hu, szafarisport.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...