2022.05.28. 10:59:34 7463 237

Lehet, hogy bajban van az önértékelésed? – 4 jel, ami erre utal
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha lehet ilyet mondani, szívből irigylem azokat, akik életük minden pillanatában, minden szituációban kellő magabiztossággal, határozottsággal, önbizalommal veszik az akadályokat. Akik minden egyes szituációban tisztában vannak a saját értékeikkel, pozitívumaikkal. Olyan nincs, hogy meginogjon az önértékelésük.

Önbizalomhiány - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Önbizalomhiány

És Nálad hogy van ez? Maga vagy a totális magabiztosság jelképe, vagy néha elgyengülsz? Ha a következőket tapasztalod magadon, az önértékeléseddel apró problémák lehetnek.

Csak tologatod

Sokszor nem csak a nagyobb, de apróbb kérdésekben is nehezen jutsz döntésre? Csak tologatod magad előtt a döntés meghozatalát? Valószínűleg azért, mert nem vagy 100%-ig biztos magadban, az önbizalmad, önbecsülésed valahol a béka szebbik fele alatt van éppen. Azt viszont ne feledjük, hogy az újabb kihívások, amik elé sokszor egy-egy döntésünk állít, siker esetén rengeteg önbizalommal tölthetnek fel minket. Úgyhogy ezért sem szabad tartanunk egy-egy döntésünk következményeitől!

Mintha észre sem vennéd…

Megdicsérnek a barátok, kollégák egy-egy jól megoldott feladat, egy-egy siker után? De Te csak hárítasz, hogy ez nem is a Te érdemed, pedig nagyon is! Csak ezt nehezen ismered el, veszed észre. Az alacsony önértékelés egyik legszembetűnőbb jele…

Elmarad a „Te”

Egyre ritkábban örvendezteted meg a környezeted, kollégáid, magadat a saját ötleteiddel? Nem igazán bízol benne, hogy kíváncsi rájuk valaki, vagy ha igen, azok jó, használható ötletek? Ha ez Veled is egyre gyakrabban előfordul, ideje kicsit dolgozod az önértékeléseden.

Csak a tökéletes a jó

Benned van a félelem, hogy valamit nem jól, nem úgy csinálsz, ahogy azt mások elképzelik? Ezért aztán igyekszel mindent a lehető legtökéletesebben megoldani? Sőt, már-már túlzásba is esel, ami kikezdheti az idegeidet is. A legkisebb hibát is kudarcként éled meg, ami aztán megint nem tesz túl jót az önbizalmadnak.

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...