2019.01.06. 16:10:41 11102 339

Kezdd az évet stresszmentesen!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A stressz önmagában nem kellene, hogy rossz dolog legyen. Sőt! Egy kicsi stressz még jó hatással is lehet ránk, de ha túl sok van belőle és még a levezetésével sem foglalkozunk, annak egy sor negatív következménye lehet: egészségügyi és pszichés is. A legjobb, ha már az év elején kiiktatjuk a legjelentősebb stresszfaktorokat az életünkben - ha év végén nem tettük meg.

Stressz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Stressz

Nem kell sokat lamentálni rajta, a legnagyobb stressz okozója általban a munkánk, és viszonylag kevés esély van arra, hogy megszabaduljunk tőle. :) Így ezt a stresszfaktort kiiktatni nem igazán lehetséges. Mit tehetünk? Ne sajnáld az időt, a pénzt és az energiát az olyan tevékenységekre, ételekre, amelyek segíthetnek a stressz oldásában!

Első lépésként ismerd fel, hogy túl nagy rajtad a nyomás, nagy a stressz, majd tudatosan építs bele a napi rendedbe stresszoldó szokásokat. Nem kell óriási dolgokra gondolni, és természetesen olyat kell választani, ami nem esik a nehezedre, hiszen annak nincs értelme, hogy teherként élj meg valamit, aminek igazából az lenne a célja, hogy felüdítsen, oldja a feszültséget stb.

Étkezz egészségesebben!

A cukor, az alkohol, bár úgy tűnhet, hogy picit feldob, enyhít a stressz tünetein, ellazít, hosszú távon problémás lehet egészségügyi szempontból, és vissza is üthet. A zöldségek, a gyümölcsök, az olajos magvak (naponta egy maréknyi) viszont jó választás lehet, és segíthet kordában tartani a stressz szintet, valamint annak a kockázatát, hogy emésztési gondjaink legyenek a stressz miatt.

Sportolj!

Ez lenne a legkézenfekvőbb megoldás és a leghatékonyabb is, mégis valamiért ezt a legnehezebb kivitelezni, és ehhez van a legkevésbé kedvünk. A különböző sportok között azért csak akad valami, amit a magunkénak érzünk... :) Úszás, kerékpározás, futás, jóga, labdajátékok, tánc, túrázás - olyan sok különböző mozgásforma közül lehet választani. És nem is kell egy mellett letenni a voksot, lehet az az újévi fogadalmad, hogy minden héten mást próbálsz ki! A lényeg, hogy mozogj, minimum hetente kétszer egy órát.

Pihenj!

Jó lenne, ha végre kialudnád a magad! Ha fáradt vagy, türelmetlen is vagy, valamint romlik a koncentrációs képesség is, amitől esetleg frusztráltabbnak érezheted magad, hiszen a teljesítményedre is hatással van. Ez pedig egyenes út a stresszszint növekedéséhez is. Ha az állapot huzamosabb ideig fennáll, akkor közelebbi barátságba is kerülhetsz a szorongással, pánikkal, depresszióval, mint a stresszre adott szélsőséges reakciók.

Találkozz a barátaiddal!

A barátokkal, családtagokkal való kapcsolattartás sokat tehet lelki egészségünkért, ahogy egy egészséges párkapcsolat is. Ezek a kapcsolatok erősítik az önértékelést, és segítenek abban is, hogy lekössük a figyelmünket. Azokat az embereket viszont, akikről úgy érzed, hogy negatívak, és csak lehúznak, zárd ki, amennyire csak lehet.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...