2019.01.06. 16:10:41 11133 339

Kezdd az évet stresszmentesen!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A stressz önmagában nem kellene, hogy rossz dolog legyen. Sőt! Egy kicsi stressz még jó hatással is lehet ránk, de ha túl sok van belőle és még a levezetésével sem foglalkozunk, annak egy sor negatív következménye lehet: egészségügyi és pszichés is. A legjobb, ha már az év elején kiiktatjuk a legjelentősebb stresszfaktorokat az életünkben - ha év végén nem tettük meg.

Stressz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Stressz

Nem kell sokat lamentálni rajta, a legnagyobb stressz okozója általban a munkánk, és viszonylag kevés esély van arra, hogy megszabaduljunk tőle. :) Így ezt a stresszfaktort kiiktatni nem igazán lehetséges. Mit tehetünk? Ne sajnáld az időt, a pénzt és az energiát az olyan tevékenységekre, ételekre, amelyek segíthetnek a stressz oldásában!

Első lépésként ismerd fel, hogy túl nagy rajtad a nyomás, nagy a stressz, majd tudatosan építs bele a napi rendedbe stresszoldó szokásokat. Nem kell óriási dolgokra gondolni, és természetesen olyat kell választani, ami nem esik a nehezedre, hiszen annak nincs értelme, hogy teherként élj meg valamit, aminek igazából az lenne a célja, hogy felüdítsen, oldja a feszültséget stb.

Étkezz egészségesebben!

A cukor, az alkohol, bár úgy tűnhet, hogy picit feldob, enyhít a stressz tünetein, ellazít, hosszú távon problémás lehet egészségügyi szempontból, és vissza is üthet. A zöldségek, a gyümölcsök, az olajos magvak (naponta egy maréknyi) viszont jó választás lehet, és segíthet kordában tartani a stressz szintet, valamint annak a kockázatát, hogy emésztési gondjaink legyenek a stressz miatt.

Sportolj!

Ez lenne a legkézenfekvőbb megoldás és a leghatékonyabb is, mégis valamiért ezt a legnehezebb kivitelezni, és ehhez van a legkevésbé kedvünk. A különböző sportok között azért csak akad valami, amit a magunkénak érzünk... :) Úszás, kerékpározás, futás, jóga, labdajátékok, tánc, túrázás - olyan sok különböző mozgásforma közül lehet választani. És nem is kell egy mellett letenni a voksot, lehet az az újévi fogadalmad, hogy minden héten mást próbálsz ki! A lényeg, hogy mozogj, minimum hetente kétszer egy órát.

Pihenj!

Jó lenne, ha végre kialudnád a magad! Ha fáradt vagy, türelmetlen is vagy, valamint romlik a koncentrációs képesség is, amitől esetleg frusztráltabbnak érezheted magad, hiszen a teljesítményedre is hatással van. Ez pedig egyenes út a stresszszint növekedéséhez is. Ha az állapot huzamosabb ideig fennáll, akkor közelebbi barátságba is kerülhetsz a szorongással, pánikkal, depresszióval, mint a stresszre adott szélsőséges reakciók.

Találkozz a barátaiddal!

A barátokkal, családtagokkal való kapcsolattartás sokat tehet lelki egészségünkért, ahogy egy egészséges párkapcsolat is. Ezek a kapcsolatok erősítik az önértékelést, és segítenek abban is, hogy lekössük a figyelmünket. Azokat az embereket viszont, akikről úgy érzed, hogy negatívak, és csak lehúznak, zárd ki, amennyire csak lehet.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Franciaországban egyre több a száz év feletti ember

Egyre több száz év feletti ember él Franciaországban, és megjelent egy új korcsoport, a "szuperszázasoké", amelybe azok tartoznak, aki 110 év felettiek - derül ki a francia Demográfiai Tanulmányok Nemzeti Intézetének (INED) egy szerdán közzétett tanulmányából.

A férfiak vagy nők barátsága tart tovább?

Fordíthatjuk tekintetünket a világ bármely részére, mindenhol meggyőződhetünk „az ember társas lény” örökigazságáról. Egymagában a teremtés koronájaként méltatott emberi lény gyenge, örökös célpontja a veszélynek, fenyegetettségnek. Ezért emberi kapcsolatok és együttműködések bázisára épülő társadalmat rendezett maga köré, melyben megosztotta a tevékenységeket, szorosabbra fűzte az ember-ember köteléket. Mindeközben észlelte, hogy bizonyos kapcsolattípusokért érdemes többet munkálkodni, azok minőségét folyamatosan növelni – leginkább a család, a rokonság, a partnerkapcsolat és a barátság tartozik ezek közé. Ez utóbbi kapcsolattípus kapcsán kérdésként merülhet fel, hogy vajon melyik nem képviselői képesek és készek hosszabb távú barátságok kialakítására és fenntartására?

Befejeztem, nem fejeztem? Tudj meg többet a Zeigarnik-hatásról

Ma milyen eddig még befejezetlenül várakozó teendők jutnak eszedbe? Ezzel szemben pedig hányszor fordul elő az, hogy olyan feladataidra gondolsz, amelyeknek a végére már sikerült pontot tenned? Mennyire érzel leküzdhetetlen késztetést arra, hogy tovább nézz egy függőben hagyott cselekményű sorozatot? Mindezek a kérdések szorosan összefüggnek a Zeigarnik-effektus néven futó jelenséggel. Hogy miről is van szó? Erre a kérdésre az alábbiakban keressük a választ.