2023.07.22. 14:00:48 6684 226

Kapcsoljatok ki! – Mert néha a szülőknek is jár egy kis nyugi
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Gyereket nevelni tényleg egy életre szóló kaland, élmény, utazás a másik és a saját lelkünk bugyraiba. Folytonos aggódás, állandó készenlét és soha el nem múló, ösztönös szeretet. Ám minden szépsége ellenére, mind fizikailag, mind mentálisan, mind lelkileg – nem találok rá szebb szót - fárasztó.

Szülők - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szülők

Mert bizony ahol gyerek van, ott aztán pörög a mókuskerék az év minden napján. A lazulós, pihenős ünnepek kisgyerek mellett egy ideig felejtősek, és a hétvégék, hosszú hétvégék, családi nyaralások sem a pihenésről szólnak. Ám a szülő is ember, nem robot, neki is kell a testi, lelki feltöltődés. Bizony, akár hetente többször is. Ha csak kis dózisokban jön a töltés, apróságok formájában, akkor is sokat dobhat az éppen aktuális kedélyállapototokon. És ha anya/apa is jól van, akkor mindenki jól van!

  • Töltődj finomsággal! Készítsd magadnak, magatoknak egy szuper egészséges és finom turmixot! Akár egy kis csokit is csempészhetsz bele, csakis a boldogsághormon kedvéért.

  • Lélegezz! Megnyugtat, ellazít és kikapcsol, ha alkalmanként, akár a nap folyamán többször, légzőgyakorlatok végzését iktatod be!

  • Ha nem is ötórai, de tea! Tartsatok a pároddal, vagy tarts egyedül „teaszeánszokat”! Válasszatok egy finom és különleges gyümölcstát, vagy valamilyen gyógy- vagy nyugtató teát! Amíg elfogyasztjátok, próbáljatok meg kikapcsolni. De ugyanilyen jól működhet a dolog házi készítésű kávékülönlegességekkel is!

  • Házi mozizzatok! Nincs is jobb, mint egy film segítségével kikapcsolni és elutazni egy teljesen más világba. Vagy csak simán elfelejteni egy kicsit a hétköznapi gondokat, egy könnyed vígjátékon felhőtlenül nevetni, közben popcornt majszolni, gyümölcslevet vagy ne adj’Isten, kólát szürcsölni.

  • Használjátok ki a jó időt! Ha kertes házban laktok, tárazzatok be vízipisztolyból és indulhat a családi vízicsata! Ti, felnőttek kikapcsoltok, a gyerekek pedig maximálisan lefáradnak! Két legyet egy csapásra!

  • Nincs időd masszőrhöz menni? Sajátíts el olyan technikákat, amivel akár saját magadat is át tudod masszírozni. Ha van rá idő, és lehetőség, akár egymást is megmasszírozhatjátok!

  • Hívd meg magadat egy kávéra! Tudjuk, munka után rohanás a gyerkőcért, gyerkőcökért az oviba, suliba, aktuális tábor helyszínére! Ám míg odaérsz, azt a kevéske időt is fordítsd magadra! Legyen egy állandó listád a kedvenc, mindig felvidító dalaidból, amit meghallgathatsz az autóban. Ha sétálsz a gyermekért az intézménybe, és elhaladsz egy cukrászda, kávézó mellett, egy fagyi, gyors kávé is belefér akár.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...