2023.07.22. 14:00:48 6683 226

Kapcsoljatok ki! – Mert néha a szülőknek is jár egy kis nyugi
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Gyereket nevelni tényleg egy életre szóló kaland, élmény, utazás a másik és a saját lelkünk bugyraiba. Folytonos aggódás, állandó készenlét és soha el nem múló, ösztönös szeretet. Ám minden szépsége ellenére, mind fizikailag, mind mentálisan, mind lelkileg – nem találok rá szebb szót - fárasztó.

Szülők - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Szülők

Mert bizony ahol gyerek van, ott aztán pörög a mókuskerék az év minden napján. A lazulós, pihenős ünnepek kisgyerek mellett egy ideig felejtősek, és a hétvégék, hosszú hétvégék, családi nyaralások sem a pihenésről szólnak. Ám a szülő is ember, nem robot, neki is kell a testi, lelki feltöltődés. Bizony, akár hetente többször is. Ha csak kis dózisokban jön a töltés, apróságok formájában, akkor is sokat dobhat az éppen aktuális kedélyállapototokon. És ha anya/apa is jól van, akkor mindenki jól van!

  • Töltődj finomsággal! Készítsd magadnak, magatoknak egy szuper egészséges és finom turmixot! Akár egy kis csokit is csempészhetsz bele, csakis a boldogsághormon kedvéért.

  • Lélegezz! Megnyugtat, ellazít és kikapcsol, ha alkalmanként, akár a nap folyamán többször, légzőgyakorlatok végzését iktatod be!

  • Ha nem is ötórai, de tea! Tartsatok a pároddal, vagy tarts egyedül „teaszeánszokat”! Válasszatok egy finom és különleges gyümölcstát, vagy valamilyen gyógy- vagy nyugtató teát! Amíg elfogyasztjátok, próbáljatok meg kikapcsolni. De ugyanilyen jól működhet a dolog házi készítésű kávékülönlegességekkel is!

  • Házi mozizzatok! Nincs is jobb, mint egy film segítségével kikapcsolni és elutazni egy teljesen más világba. Vagy csak simán elfelejteni egy kicsit a hétköznapi gondokat, egy könnyed vígjátékon felhőtlenül nevetni, közben popcornt majszolni, gyümölcslevet vagy ne adj’Isten, kólát szürcsölni.

  • Használjátok ki a jó időt! Ha kertes házban laktok, tárazzatok be vízipisztolyból és indulhat a családi vízicsata! Ti, felnőttek kikapcsoltok, a gyerekek pedig maximálisan lefáradnak! Két legyet egy csapásra!

  • Nincs időd masszőrhöz menni? Sajátíts el olyan technikákat, amivel akár saját magadat is át tudod masszírozni. Ha van rá idő, és lehetőség, akár egymást is megmasszírozhatjátok!

  • Hívd meg magadat egy kávéra! Tudjuk, munka után rohanás a gyerkőcért, gyerkőcökért az oviba, suliba, aktuális tábor helyszínére! Ám míg odaérsz, azt a kevéske időt is fordítsd magadra! Legyen egy állandó listád a kedvenc, mindig felvidító dalaidból, amit meghallgathatsz az autóban. Ha sétálsz a gyermekért az intézménybe, és elhaladsz egy cukrászda, kávézó mellett, egy fagyi, gyors kávé is belefér akár.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.