2022.07.16. 17:56:09 8119 281

Izomláz?- (T)egyél ellene!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy kiadós edzés, vagy egyéb fizikai tevékenység után alig bírsz mozdulni az izomláztól? Ugyan némely esetben ez kellemes jelenség is lehet, hiszen legalább ilyenkor érezzük, hogy van izmunk:-), azért ha lehet, minél előbb szabadulnánk az érzéstől.

Izomláz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Izomláz

Egy kiadós edzés, vagy egyéb fizikai tevékenység után alig bírsz mozdulni az izomláztól? Ugyan némely esetben ez kellemes jelenség is lehet, hiszen legalább ilyenkor érezzük, hogy van izmunk:-), azért ha lehet, minél előbb szabadulnánk az érzéstől.

Ki gondolná, hogy néhány szuper élelmiszer ilyenkor is a segítségünkre lehet! Egyél, hogy elűzd az izomlázat!

  • Izomláz? Egy túrót! Ha fogyasztasz tejtermékeket, egy–egy kiadós edzés után a kalciumban, fehérjében gazdag túró a barátod lesz! Finom, jól variálható és még az izomláz elkerülésében is segít!

  • Idd vagy edd, de hatni fog!A cékla nem csak lének, savanyúságnak vagy éppen salátának finom, hanem egy tanulmány szerint, a benne lévő ásványi anyagoknak hála, fogyasztásával hamarabb csökken az izomláz. Ezt többek között azoknak az ásványi sóknak köszönheti, amelyek segítenek szabályozni a vérnyomást, tágítják az ereket. Flavonoid-tartalma miatt testünk kellő támogatást kap a gyulladások kiküszöbölésében, antioxidáns hatásának köszönhetően pedig sejtjeink is erőre kapnak egy-egy kimerítő edzés után.

  • Egy jó fekete bármikor segít! A kávé, vagyis a benne lévő koffein blokkolja azon receptorokat a testünkben, melyek a fáradtságot hivatottak jelezni. Ezért sem javasolják sokan a kávé fogyasztását. Persze, valószínűleg a kulcs itt is a mérték lenne… Ám ezek a receptorok nem csak a fáradtság-, de a fájdalomérzetet is jelezhetik. Tanulmányok szerint azok a sportolók, akik egy nehéz edzés után fogyasztanak kávé, kevésbé érzik magukat izomlázasnak, illetve jobban tűrik ezt az állapotot.

  • A nyári csodagyümölcs!A dinnye magas folyadék- és viszonylag alacsony cukortartalmának köszönhetően amúgy is jó szolgálatot tehet testünkkel, akár diéta idején is, de ki gondolná, hogy izomláz esetén is segíthet. A benne található L-Citrulin nevű aminosav antioxidáns hatásának köszönhetően védi sejtjeinket a káros környezeti hatásoktól, enyhíti a gyulladásos tüneteket. És ami még nagyon fontos, ez az aminosav a fehérje egyik fontos építőanyaga.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?

Ne keverd össze! – 3+1 érzés, ami már/még nem szerelem, vagy soha nem is volt az

Te is beleestél már abba a hibába, hogy annyira szerettél volna már szerelmes lenni, hogy már-már bemesélted magadnak ezt az érzést, és teljesen úgy tűnt, hogy tényleg szerelmes vagy? Aztán persze egy helyzet, egy reakció, egy döntés miatt jött a felismerés: ez nem is szerelem!