2022.07.16. 17:56:09 8111 281

Izomláz?- (T)egyél ellene!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy kiadós edzés, vagy egyéb fizikai tevékenység után alig bírsz mozdulni az izomláztól? Ugyan némely esetben ez kellemes jelenség is lehet, hiszen legalább ilyenkor érezzük, hogy van izmunk:-), azért ha lehet, minél előbb szabadulnánk az érzéstől.

Izomláz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Izomláz

Egy kiadós edzés, vagy egyéb fizikai tevékenység után alig bírsz mozdulni az izomláztól? Ugyan némely esetben ez kellemes jelenség is lehet, hiszen legalább ilyenkor érezzük, hogy van izmunk:-), azért ha lehet, minél előbb szabadulnánk az érzéstől.

Ki gondolná, hogy néhány szuper élelmiszer ilyenkor is a segítségünkre lehet! Egyél, hogy elűzd az izomlázat!

  • Izomláz? Egy túrót! Ha fogyasztasz tejtermékeket, egy–egy kiadós edzés után a kalciumban, fehérjében gazdag túró a barátod lesz! Finom, jól variálható és még az izomláz elkerülésében is segít!

  • Idd vagy edd, de hatni fog!A cékla nem csak lének, savanyúságnak vagy éppen salátának finom, hanem egy tanulmány szerint, a benne lévő ásványi anyagoknak hála, fogyasztásával hamarabb csökken az izomláz. Ezt többek között azoknak az ásványi sóknak köszönheti, amelyek segítenek szabályozni a vérnyomást, tágítják az ereket. Flavonoid-tartalma miatt testünk kellő támogatást kap a gyulladások kiküszöbölésében, antioxidáns hatásának köszönhetően pedig sejtjeink is erőre kapnak egy-egy kimerítő edzés után.

  • Egy jó fekete bármikor segít! A kávé, vagyis a benne lévő koffein blokkolja azon receptorokat a testünkben, melyek a fáradtságot hivatottak jelezni. Ezért sem javasolják sokan a kávé fogyasztását. Persze, valószínűleg a kulcs itt is a mérték lenne… Ám ezek a receptorok nem csak a fáradtság-, de a fájdalomérzetet is jelezhetik. Tanulmányok szerint azok a sportolók, akik egy nehéz edzés után fogyasztanak kávé, kevésbé érzik magukat izomlázasnak, illetve jobban tűrik ezt az állapotot.

  • A nyári csodagyümölcs!A dinnye magas folyadék- és viszonylag alacsony cukortartalmának köszönhetően amúgy is jó szolgálatot tehet testünkkel, akár diéta idején is, de ki gondolná, hogy izomláz esetén is segíthet. A benne található L-Citrulin nevű aminosav antioxidáns hatásának köszönhetően védi sejtjeinket a káros környezeti hatásoktól, enyhíti a gyulladásos tüneteket. És ami még nagyon fontos, ez az aminosav a fehérje egyik fontos építőanyaga.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Tényleg le lehet fogyni műtéti úton?

Amikor valaki túlsúllyal küzd, és már minden létező megoldást kipróbált, a műtét lehet az egyik utolsó remény a változásra. Ilyenkor viszont sok a kérdés-kétely, érdemes-e belevágni és mennyire kockázatos egy ilyen beavatkozás. Na és persze a legfontosabb: várható-e látványos eredmény és javulás a végén.

Ismered a világ legjelentősebb szimbólumait és azok hátterét?

A szimbólumok társadalmi életünk fontos elemei, amelyek különféle megjelenési formákat ölthetnek magukra a hétköznapi közlekedési jelzésektől az üzleti szférában megjelenő márkaépítő logókig. Találkozhatunk velük a szavak, jelek, alakzatok, színek, karakterek formájában, melyek mindegyike valamilyen elvont fogalom, eszme képviselőjeként, egyfajta vizuális történetmondóként tartható számon. Minden szimbólum mögött lebilincselő háttértörténet lapul. Ismered ezeket?

Mióta ünnepeljük a születésnapokat?

A modern társadalomban teljesen szokványos személyes ünneppé lett születésnapokat a történelem előtti civilizációkban kizárólag a kiváltságosok tarthatták meg. A születésnapi rituálék ugyanis csak az uralkodók és nemesek számára fenntartott eseményekként voltak számon tartva. Eredetileg leginkább az élet körforgására emlékeztető jelentését tartották számon. Több kultúrában pedig a közösség összetartozásának szimbólumaként szerepelt, amikor az egyén – mint a csoport fontos tagja – érdemeit, közösségben betöltött szerepét ugyancsak értékelték. Ezek a visszajelzések idővel a családi és szociális ceremóniák szerves részévé váltak, amikor az ünnepelt pozitív visszajelzéseket kaphatott magáról.