2022.07.16. 17:56:09 8236 281

Izomláz?- (T)egyél ellene!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy kiadós edzés, vagy egyéb fizikai tevékenység után alig bírsz mozdulni az izomláztól? Ugyan némely esetben ez kellemes jelenség is lehet, hiszen legalább ilyenkor érezzük, hogy van izmunk:-), azért ha lehet, minél előbb szabadulnánk az érzéstől.

Izomláz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Izomláz

Egy kiadós edzés, vagy egyéb fizikai tevékenység után alig bírsz mozdulni az izomláztól? Ugyan némely esetben ez kellemes jelenség is lehet, hiszen legalább ilyenkor érezzük, hogy van izmunk:-), azért ha lehet, minél előbb szabadulnánk az érzéstől.

Ki gondolná, hogy néhány szuper élelmiszer ilyenkor is a segítségünkre lehet! Egyél, hogy elűzd az izomlázat!

  • Izomláz? Egy túrót! Ha fogyasztasz tejtermékeket, egy–egy kiadós edzés után a kalciumban, fehérjében gazdag túró a barátod lesz! Finom, jól variálható és még az izomláz elkerülésében is segít!

  • Idd vagy edd, de hatni fog!A cékla nem csak lének, savanyúságnak vagy éppen salátának finom, hanem egy tanulmány szerint, a benne lévő ásványi anyagoknak hála, fogyasztásával hamarabb csökken az izomláz. Ezt többek között azoknak az ásványi sóknak köszönheti, amelyek segítenek szabályozni a vérnyomást, tágítják az ereket. Flavonoid-tartalma miatt testünk kellő támogatást kap a gyulladások kiküszöbölésében, antioxidáns hatásának köszönhetően pedig sejtjeink is erőre kapnak egy-egy kimerítő edzés után.

  • Egy jó fekete bármikor segít! A kávé, vagyis a benne lévő koffein blokkolja azon receptorokat a testünkben, melyek a fáradtságot hivatottak jelezni. Ezért sem javasolják sokan a kávé fogyasztását. Persze, valószínűleg a kulcs itt is a mérték lenne… Ám ezek a receptorok nem csak a fáradtság-, de a fájdalomérzetet is jelezhetik. Tanulmányok szerint azok a sportolók, akik egy nehéz edzés után fogyasztanak kávé, kevésbé érzik magukat izomlázasnak, illetve jobban tűrik ezt az állapotot.

  • A nyári csodagyümölcs!A dinnye magas folyadék- és viszonylag alacsony cukortartalmának köszönhetően amúgy is jó szolgálatot tehet testünkkel, akár diéta idején is, de ki gondolná, hogy izomláz esetén is segíthet. A benne található L-Citrulin nevű aminosav antioxidáns hatásának köszönhetően védi sejtjeinket a káros környezeti hatásoktól, enyhíti a gyulladásos tüneteket. És ami még nagyon fontos, ez az aminosav a fehérje egyik fontos építőanyaga.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Napi egy szilva a szorongást távol tartja + 1 extra szilvás-mandulás recept

Noha a szilva rendszertanilag a „vitatott besorolású” kategóriába tartozik, annál nagyobb érdeklődés övezi az egészségre gyakorolt hatását. Ez a Kárpát-medencében és Ázsiában egyaránt őshonosnak tartott gyümölcsféle Magyarországon leginkább a középkorban került az érdeklődés középpontjába. A későbbiek folyamán pedig már aszalványként szállították Németországba, Lengyelországba és Ausztriába is. Ezért nem meglepő, hogy ezeken a helyeken „magyar szilva”néven vált ismertté. A figyelemre méltó történelmi háttér mellett arra is kíváncsiak vagyunk, hogy miért érdemes fogyasztani?

Palóc Búcsú és Folkfesztivál Balassagyarmaton

A hagyományos palóc búcsút rendezik meg a hétvégén folkfesztivállal színesítve a Nógrád vármegyei Balassagyarmaton; a Szent Anna tiszteletére rendezett búcsút palóc vendégség követi majd vasárnap.

Ledönthető-e az előítélet masszív fala?

Az egykori kémikus és egyetemi tanár, Fabinyi Rudolf, az 1930-as évek elején úgy fogalmazott, hogy a hiedelmek egész tömege úgy üli meg a közvéleményt, akárcsak a lidércnyomás, melyek között kimagasló helyen szerepel az előítélet. Bár Fabinyi ekkor leginkább a pszichiátriai betegségekben érintettekkel szemben állított beskatulyázásokat helyezte előtérbe, elmondható, hogy ez számos területre kiterjeszthető. Milyen (ős)forrásból eredeztethető ez a nem tapasztalatokra, hanem feltételezésekre alapozott megállapítás? Vajon ledönthetőek ezek a vaskos sztereotípia-falak?