2017.11.21. 12:33:40 8698 317

Hogyan találd meg a saját szenvedélyed?
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy előző cikkünkben kifejtettük, hogy miért is lenne szüksége mindenkinek egy olyan hobbira, amit szenvedéllyel űzhet. Most pedig arról olvashattok, hogy hogyan találhatjuk meg ezt egyáltalán? Hiszen nem olyan egyértelmű: van, aki mindig is tisztában volt vele, van, aki véletlenül akad rá, és olyan is van, akinek tudatosan keresnie kell!

Csomagolás utazáshoz - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csomagolás utazáshoz

Azt már tudjuk, hogy egy jó hobbi aranyat ér, erről itt írtunk: Találd meg a szenvedélyed és csináld, mert az jó Neked! Itt pedig egy sorvezető azoknak, akik eltökéltek az új szenvedélyük felkutatásában!

1. Változtass a hozzáállásodon!

Az “Áhh, nincs semmilyen szenvedélyem, és nem is lesz” attitűd biztosan nem lesz célra vezető. Szóval legelőször magadban kell tudatosítani, hogy már pedig Te egy új hobbit szeretnél, olyat, amit szenvedéllyel csinálhatsz, olyat, amit mélyre hatóan ismerni akarsz, és a szakértője szeretnél lenni, és talán idővel még akár pénzt is keresnél vele.

Ideje átállni tehát a meg tudom találni attitűdre, ennek pedig a legjobb módszere, ha körülveszed magad olyanokkal, akiknek már sikerült. Ha nincs a közeli baráti vagy családi körödben ilyen, akkor lépj kapcsolatba akár távolabbi ismerősökkel is.

2. Gondold át, mi az, amit tényleg imádsz csinálni! Mi az, amire késztetést érzel?

Amint meggyőzted magad arról, hogy a szenvedélyedet meg fogod találni, és eltökélt vagy ezzel kapcsolatban, vedd sorra azokat a dolgokat, amikről tudod, hogy élvezettel csinálod. Szeretsz főzni? Jó! Iratkozz be egy főző tanfolyamra, vagy menj el egy-egy esti workshopra.

Vagy egy másik módszer, amivel sokkal mélyebbre áshatsz: gondold át - akár a teljes eddigi életedet -, milyen tevékenységeket űztél szívesen, mikor és miben éltél át csúcspontokat. Minek köszönhetted azokat a csúcspontokat? Én például imádtam a tanítási gyakorlatomat az egyetem alatt. Ezt ha az elemeire bontom, akkor ott van az angol nyelv, ott van maga a tanítás, az iskolai élet, a közösség, a gyerekekkel történő foglalkozás, az újabb és újabb aktivitások kiötlése, megszervezése, kreativitás, egy csoport vezetése, a tanítás hasznossága a társadalom részére, és sok minden eszembe jut még. De vajon ezek közül mi az, ami ténylegen megadta nekem azt a bizonyos plusz dolgot?

Ha figyelek a belső hangra, akkor azt kell mondanom, hogy magának a csoportnak a vezetése töltött el örömmel, az órák tervezése, a szervezés, az, hogy újabb és újabb kreatív dolgokkal térhettem vissza hozzájuk, amiket aztán együtt valósítottunk meg. Most is akkor élvezem igazán a munkát, amikor a kis íróinkkal kooperálunk, és kitalálunk nektek valami klassz dolgot, és kapcsolatba lépünk veletek, mint például a karácsonyi receptjátékban>>!

3. Mi az amiről akár órákon át olvasol vagy nézel videókat?

Mi az, amiben el tudsz veszni úgy, hogy egyszerűen nem is érzékeled az idő múlását? A testvérem például a kerékpározós videókba és olvasmányokba teljesen el tud merülni, a férjem pedig a motorozósokban. Neked mi tetszik annyira, hogy órákon keresztül bámulj róla képeket, videókat, vagy olvass róla?

Nekem ez talán az utazás, a különböző desztinációk nézegetése, összevetése, néha meg csak szimplán álmodozom. :D (Na, ebből milyen hobbi sülhet ki? Még mindig nem tudom.)

4. Keresd meg a kapcsolatot azon dolgok között, amiket szeretsz!

Amikor összeírod vagy csak kigondolod, melyek azok a dolgok, amiket szeretsz, illetve, hogy azok milyen elemekből állnak, és mi az, amiről szívesen nézel videókat stb., elsőre lehet, hogy nem látod a kapcsolatot ezek között. Mi az, amibe minden belefér, amit szeretsz?

Rájöttem, hogy a sok-sok dologban, amit szeretek, a tervezés, a szervezés a közös, de hogy lesz ebből hobbi? Megszervezhetem például a családi kirándulásokat, utazásokat, kiruccanásokat, és ebben tényleg benne lesz minden, amit szeretek, és ezt tutira szenvedéllyel fogom csinálni! Pénzt valószínűleg soha nem hoz majd, sőt, inkább csak visz :), de tutira boldogabb leszek, és talán a kis családom sem fog haragudni érte.

5. Győzd le a félelmeidet, feszegesd a határaidat!

Néha ki kell lépni a komfort zónánkból, hogy elindulhasson valami új. Amikor új hobbit választasz, lehet, hogy tanulnod kell majd hozzá, és ez elsőre akár meg is ijeszthet. Az is előfordulhat, hogy pénzt kell bele tenni. Néhány vadabb elképzelést lehet, hogy nehéz lesz megvalósítani, sőt, lehet, hogy nem támogat majd a környezeted. Ilyenkor emlékeztesd magad arra, hogy ezt magadért teszed, és segít abban, hogy teljesebb, boldogabb életet élhess.

Forrás: themuse.com/advice/6-fresh-ways-to-find-your-passion

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...