2017.11.17. 16:12:04 10074 350

Találd meg a szenvedélyed és csináld, mert az jó Neked!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Úgy irigylem azokat az embereket, akiknek van valamilyen szenvedélyük. No, nem a dohányzásra vagy az alkoholra, esetleg a szerencsejátékra gondolok :), hanem normális hobbikra. Mint például a kerékpározás, a tánc, a motorozás, a horgászat vagy a horgolás. De mi a jó ebben, és miért kellene neked is egy olyan hobbit találni, amit szenvedéllyel csinálsz?

Kerékpározás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kerékpározás

Azért ezt az öt hobbit említettem, mert a tesóm szenvedélyesen szereti a bicókat, a férjem imád motorozni, az egyik barátnőm pedig horgolni, egy másik hastáncolni, anyukám élettársa meg horgászni, és én mindegyiküket irigylem. Igaz, én meg imádok írni, de mióta ez a fő tevékenységem, azóta úgy érzem, hogy szükségem lenne egy új szenvedélyre... De mit köszönhetnek a hobbijuknak, azok az emberek, akik tényleg szenvedéllyel űzik eme tevékenységeket?

1. Totális kikapcs és feltöltődés

Ha szükséged van arra, hogy egy kicsit kikapcsolódj, kiszellőztesd a fejed és eltávolodj a napi dolgoktól, akkor csak előveszed a kedvenc hobbid, és pár órára kiszakadsz a világból. Mert ha szenvedéllyel csinálod, akkor ez úgy is így lesz. A fáradt, kissé meggyötört, stresszes férjem úgy jön vissza a motorozásokról, mint akit kicseréltek. A horgászat és kerékpározás megint csak egy ilyen tevékenység, ráadásul mindegyiket a szabad levegőn lehet űzni, természet közelben, sőt, VÍZ közelben, ami különösen üdítő lehet.

2. Nyugitabi

Ahelyett, hogy esetleg gyógyszert szednél be, vagy bármilyen más szerhez folyamodnál, amikor szorongás tör rád, vagy túlságosan stresszes vagy, a hobbid átlendíthet a mélyponton. A depresszióra, szomorúságra és elzárkózásra hajlamos testvérem kicsattanó jó kedvvel, élményekkel tele tér haza a kerékpár túrákról. A barátnőm 3 gyerek mellett is kiegyensúlyozott tudott maradni a horgolásnak köszönhetően. Egy hölgy, akivel kutyasétáltatás közben találkoztunk, a kutyájának köszönhetően gyógyult ki a depressziójából, amiben sok-sok évig szenvedett, és az orvosok sem tudtak neki segíteni. Szóval a megfelelő hobbi tényleg gyógyhatású lehet!

3. Pénz

Ha sikerül elmerülnöd annyira a szabadidős tevékenységedben, hogy már professzionális szinten kezded űzni, akkor akár pénzt is szerezhetsz belőle. Egy másik barátnőm 10 éve kezdett el hastáncolni, ma már fesztiválokra hívják fellépni, természetesen jutányos összegért. A horgolós ismerősöm is készít már gyönyörű termékeket rendelésre. A testvérem adja-veszi a kerékpárjait, sőt, szereli is őket. :) Amikor jó fogás van, fincsi halászlé vagy rántott ponty készülhet a horgászatnak köszönhetően... Szóval egy új hobbi kifejezetten hasznos lehet, pénzt hozhat a házhoz. Már csak azt kéne kitalálni, hogy a motorozásból, hogyan lesz extra pénzünk. :D :D

4. Új ismeret, vagy akár új barátok

Amikor Győrbe költöztünk, a férjem nem ismert itt senkit, csak az én családomat, majd természetesen a munkatársait, de igazán jó ismerősöket a motorozás által sikerült összeszednie.

A testvérem a kerékpározásnak köszönhetően tanult meg rendesen angolul. Hiába élt kint Angliában több éve, a nyelv csak akkor kezdett el ragadni rá, amikor el kezdett olvasni a kerékpárokról, illetve, amikor ennek köszönhetően angol és portugál barátokra tett szert, és nem a magyar közegében volt csak és kizárólag. Szóval nem csak szerelni tanult meg, hanem még egy nyelvet is!

5. Hasznos időtöltés

Azt hiszem a fenti pontok is egészen jól illusztrálják mennyire hasznos időtöltéssé válhat a megfelelő hobbi és szenvedély. Egyébként is tök jó, ha nem kell az embernek azon gondolkoznia, hogy hogyan is tölthetné el a leghasznosabban azt a csepp szabadidejét. Egy ilyen tevékenység közben könnyedén kerülhetünk flowba, ami gyakorlatilag egyet jelent a boldogsággal. Egy jó hobbi mindennél többet ér, szóval találd meg a saját szenvedélyed és csináld örömmel!

Egy következő cikkben eláruljuk, hogy hogyan találj rá a saját szenvedélyedre!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...