2017.02.13. 08:30:45 14868 385

Hogy piruljon, de ne égjen! – Tipp a sajttal megszórt ételek sütéséhez
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

„Addig süsd, amíg sajt szépen rá nem pirul!” – majdnem minden sajtos recept végén ez olvasható. Mert az úgy finom. Ám sokszor megesik, hogy kicsit túlzásba visszük a sütést, pirítást, és a sajt az aranybarna szín helyett inkább sötétebb árnyalatban pompázik, és az íze sem olyan mint kellene. Vagyis, egy kicsit (vagy nagyon) megég…

Sajttal szórt - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sajttal szórt

Maga az étel még nyers, de az azt borító finom sajtréteg már régen meg-, sőt, inkább már „túlsült”? Biztos Te is sokszor bosszankodtál már hasonló probléma miatt. Szerencsére nem megoldhatatlan helyzet ez sem, néhány apró trükkel pont olyan ropogós lesz a sajt az egyes fogások tetején, amilyennek szereted!

Végy egy kis tejet!

Hogy elkerüld az égést, mielőtt rászórnád az ételed tetejére a sajtot és az a sütőbe kerülne, áztasd be kicsit hideg tejbe. Csöpögtesd le, és így kerüljön rá az finom fogásra, majd a sütőbe. Ez a módszer segíthet megakadályozni, hogy a sajt túl hamar megsüljön, illetve megégjen.

Játssz az idővel!

Ha csak röviddel azelőtt szórod meg az ételt a sajttal, hogy kivennéd a sütőből, ráégni már biztos nem fog az ebéd/vacsora tetejére, viszont szépen megpirul.

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...