2017.02.13. 08:30:45 15185 385

Hogy piruljon, de ne égjen! – Tipp a sajttal megszórt ételek sütéséhez
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

„Addig süsd, amíg sajt szépen rá nem pirul!” – majdnem minden sajtos recept végén ez olvasható. Mert az úgy finom. Ám sokszor megesik, hogy kicsit túlzásba visszük a sütést, pirítást, és a sajt az aranybarna szín helyett inkább sötétebb árnyalatban pompázik, és az íze sem olyan mint kellene. Vagyis, egy kicsit (vagy nagyon) megég…

Sajttal szórt - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Sajttal szórt

Maga az étel még nyers, de az azt borító finom sajtréteg már régen meg-, sőt, inkább már „túlsült”? Biztos Te is sokszor bosszankodtál már hasonló probléma miatt. Szerencsére nem megoldhatatlan helyzet ez sem, néhány apró trükkel pont olyan ropogós lesz a sajt az egyes fogások tetején, amilyennek szereted!

Végy egy kis tejet!

Hogy elkerüld az égést, mielőtt rászórnád az ételed tetejére a sajtot és az a sütőbe kerülne, áztasd be kicsit hideg tejbe. Csöpögtesd le, és így kerüljön rá az finom fogásra, majd a sütőbe. Ez a módszer segíthet megakadályozni, hogy a sajt túl hamar megsüljön, illetve megégjen.

Játssz az idővel!

Ha csak röviddel azelőtt szórod meg az ételt a sajttal, hogy kivennéd a sütőből, ráégni már biztos nem fog az ebéd/vacsora tetejére, viszont szépen megpirul.

Forrás: haushaltstipps.net

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Miért fontos a mentális rugalmasság képessége és annak fejlesztése?

A kognitív vagy gondolkodási rugalmasságként is emlegetett mentális flexibilitás olyan kognitív, azaz gondolkodáson és megismerésen alapuló képesség, mely lehetővé teszi az egyszerre több dologra való figyelést, az új és váratlan kihívásokhoz való jobb alkalmazkodást.

Gurulj két keréken a jobb létért

A kerékpározás sokak szívébe és mindennapi sporttal egybefonódó hobbi tevékenységébe belopta magát. Sokan úgy vélik, hogy a kétkerekes mozgásforma bizonyult az egyik legjobb döntésnek az életükben, mely segítette őket egy egészségesebb, kiegyensúlyozottabb, boldogabb élet kialakításában. Milyen hatásokkal számolhatunk, ha felpattanunk a fémparipánkra?

Miről árulkodnak a több kultúrában titokzatosnak vélt anyajegyek?

A bőr fejlődési rendellenessége miatt kialakuló naevusokat a köznyelvben egyszerűen anyajegyekként ismerjük. A leggyakoribbak: a barna, esetenként fekete színű bőrfoltok, valamint az általában kidudorodó festékes anyajegyek, melyekből apró hajszálak nőnek ki. Egyéb típusai a szederjes anyajegyek, melyeket sok helyen „tűzfoltként” emlegetnek, a szivacsszerű barlangos érdaganatok, továbbá a ritkábban jelentkező faggyúmirigyes anyajegytípusok. Szinte minden kultúrában felfigyeltek ezekre a - többnyire veleszületett és ártalmatlan - „bőrlenyomatokra”, így nem meglepő, hogy a népi hiedelmekben, babonákban, mítoszokban is kiemelt helyhez jutottak.