2022.05.18. 17:15:00 9487 293

Ha valami tartalmasra vágysz: Aquacotta, a híres toszkán tojásleves
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az étel néha nem csupán az összetevők szülöttje, hanem egy történet vagy egy emlék. Így van ez a toszkán hagyományok meghatározó levesével is, amelyet a kemény munkából élő emberek éhsége keltett életre. A rusztikus ízeket a nélkülözők kreativitásának köszönhetjük.

Gazdag leves tojással - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Gazdag leves tojással

Jól gondolod, ha azt gondolod, ebben a levesben bizony nem lesz hús. Az “úri huncutságok” közé tartozó alapanyagot akkoriban kevesen engedhették meg maguknak, de a levest enélkül is sikerült tartalmassá tenniük a szezon zöldségeinek és egy-egy friss tojásnak hála.

Aquacotta, toszkán tojásos zöldségleves

Hozzávalók 4 főre:

700 gr vörös hagyma
200 gr zeller
800 gr hámozott paradicsom
120 gr extra szűz olívaolaj
200 gr víz
500 gr zöldségalaplé
Só ízlés szerint
Bazsalikom ízlés szerint
4 db tojás
4 szelet pirítós
50 gr pecorino vagy más, reszelt sajt
További bazsalikom díszítésnek

Elkészítés:

  1. A hagymát pucoljuk meg és vágjuk fel vékony szeletekre. Az alaposan megmosott zeller szárát is vágjuk le, majd aprítsuk ezt is vékony szeletekre. A zöldségeket pirítsuk meg egy kevés - magas falú serpenyőben - felforrósított olajban, majd öntsünk hozzá vizet és sózzuk meg. A főzés során pároljuk el az összes vizet.

  2. A meghámozott és összetört paradicsomot ekkor adjuk hozzá, majd öntsük fel a levest a zöldségalaplével. Fedővel lefedve főzzük a levest 40 percig, időnként megkeverve.

  3. Amikor az olaj felkerül a leves tetejére, adjunk hozzá néhány bazsalikomlevelet és üssük bele egymástól távol a tojásokat is. Hogy a tojások is megfőhessenek, fedő alatt hagyjuk főni további 5 percig.

  4. Eközben egy-egy vékony szelet pirított kenyeret morzsoljunk bele egy-egy leveses tálba és a kenyérmorzsa tetejére szórjunk a reszelt sajtból. Erre merjünk rá a levesből úgy, hogy mindegyik tányérba jusson egy-egy tojás is. A levesek tetejét kedvünk szerint díszíthetjük néhány bazsalikomlevéllel.

Forrás: www.giallozafferano.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...