2023.06.05. 10:59:23 6880 274

Ha elbújtak a csokinyuszik – Legyen ez a sorsuk!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Attól függően, az idei húsvéti nyúl mennyire volt szorgos csokinyuszik tekintetében, illetve a család (főleg a gyerekek, ugye…khm…) mennyire járt rá a felhalmozott csokikészletre, meglehet, megbújt még néhány édes tapsifüles a doboz alján, amit már senki sem fog elfogyasztani.

Csokinyuszi - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csokinyuszi

Tehát, adott néhány csokoládényúl, akikből már nem lesz desszert a vasárnapi ebéd után, mert a hideg dinnye, esetleg a jégkrém csábítóbb. Sutyiban elfogyasztott „De jó, hogy ezen is túlvagyunk!” ünnepi finomság sem, mert a hideg rosé fröccs, vagy a hűvös, citromos limonádé jobban csúszik. És nem, a családi kirándulásra sem visszük el, mert egyrészt ilyenkor fagyizni a legjobb, másrészt úgyis csak megolvadna a táskában. Úgyhogy valami teljesen új funkciót kell kitalálnunk szegénynek. Ha nehézségekbe ütköznél, segítünk néhány tippel.

Jajj, de jó a habos sütemény?

Ha nyáron sem veted meg a habos édességeket, kicsit feldobhatod a süti tetejét. Reszelj rá egy kis csokiforgácsot a habra, és nyuszi volt, nyuszi nincs.

Maradjunk a sütinél!

Ha nincs otthon tortabevonód, a csokinyuszi kihúzhat a pácból! Igaz, nem a klasszikus csokimáz készül így, de vízgőz fölött megolvasztva, némi margarint belekeverve a tapsifüles sem lesz rossz!

Ha már az olvasztás!

Akad otthon némi fagyi, jégkrém így nyáron Nálatok is? (Házi verziókat itt és itt, no meg itt találtok!) Olvaszd fel a csokifigurákat és csorgasd rá a hűvös édesség tetejére!

Egy gyors muffin vagy keksz mindig jól jön!

Naná, és a tésztába belekeverve a csokinyuszik életének is új értelmet adunk! Mert egy gyors csokis muffin vagy csokis keksz bármelyik strandolás alkalmával jó szolgálatot tehet!

Ha a gyerek unja az esti kakaót!

Cukrozott kakaópor helyett mehet olvasztott csokoládé is a tejbe, növényi tejbe, ha a gyerkőc szereti a változatosságot. Sőt, ha szeretnél egy pici extrát, akár a Te kávédba is!:-)

Ötlet: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Quiche, az „ezerízű” francia lepény

Lehet, hogy különösen hangzik, azonban a quiche kifejezéssel egy misztikus-thriller, a Kindred, magyarul: A rokonok, nézése közben találkoztam életemben először. Miközben a főszereplő, Charlotte, a muszáj-rokonlátogatás előtti lelki előkészületek közepette megemlítette a quiche-t, rögtön azon kaptam magam, hogy már nem is a filmet nézem, hanem azonnal kutakodni, keresgélni kezdtem, hogy mi lehet ez az ételféle, amit Charlotte és párja szerint a meglátogatandó rokonok elég sűrűn fogyasztanak.

SEMMELWEIS EGYETEM: A KÓROS SOVÁNYSÁG TOVÁBBRA IS ELVÁRÁS A DIVATSZAKMÁBAN

A divatmodellek csaknem 90 százaléka vélekedik negatívan a testéről, és több, mint kétharmaduk szigorúan kontrollálja, mit és mennyit eszik a Semmelweis Egyetem új, világszinten is egyedülálló nemzetközi kutatása szerint. Ez az első ilyen mélységű kvalitatív felmérés a témában, melyben a válaszadók majd’ 90 százalékáról az is kiderült, hogy túlságosan sovány, az elmúlt évek ún. „plusz méretes”, azaz „test pozitív” divatmozgalma ellenére. A kutatók a szélsőséges szépségideálok mentálisan és fizikailag is káros hatásaira hívják fel a figyelmet, melyek evés- és testképzavarhoz vezethetnek, és nem csupán a modelleket, hanem a rájuk példaképként tekintő fiatal lányokat is érintik.

Ezért érdemes lapozgatni a „füveskönyveket”

A sokak ágy mellé helyezett olvasmányává vált Márai-féle Füves könyv olyan minden embert érintő és érdeklő kérdéseket tart szem előtt, mint: a testi fájdalom enyhítési módjai vagy éppen a mindennapi alapigazságok. Az eredetileg botanikai ismeretek közlésére alkalmas füves- vagy füvészkönyvek idővel életbölcsesség-gyűjteményekké váltak, melyek az élethosszig tartó önismeret útján tanácsokkal, intelmekkel és útmutatásokkal szolgálnak bennünket.