2022.05.02. 10:59:34 7563 276

Fűszerből csakis a friss! - Így érd el!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A friss fűszernövények, amellett, hogy konyhánk ékei is lehetnek, eredeti „funkciójukat” is ellátva, naponta látnak el minket finom fűszerekkel, melyek még gazdagabb ízt adnak ételeinknek. Sajnos, ezek frissességére kicsit jobban oda kell figyelnünk, mint a szárított változatukra.

Fűszernövények - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Fűszernövények

Most 4 tippet mutatunk neked, amivel sokáig élvezheted a friss fűszernövények ízét, illatát, aromáját. A lenti ötletek akkor is jól jönnek, ha úgy vásároltad a fűszernövényt, de akkor is, ha saját kerted van, és szeretnéd a lehető legtovább felhasználni az ott termelt növényeket.

  • Ha (nagyon) hosszú távon gondolkozol! Akár cserépben, akár vágott formában vásároltad a fűszernövényt, esetleg a saját kertedben szedted, érdemes fagyasztva tartósítani őket. A legegyszerűbb módja, ha megmosod, alaposan megszárítod a növénykéidet, folpackba csavarod őket és mehetnek is a fagyóba. Kapor, petrezselyemlevél esetén nálunk bevált módszer. De fagyaszthatod őket jégkockába is: önts fel félig a jégkockatartókat vízzel, szórd bele a fűszernövényt bőven, majd öntsd fel teljesen a tartót. Mehet is a fagyasztóba! Ha fűszerezésre kerül a sor, csak pattints ki egyet a tartóból és már mehet is például a levesbe!

  • Ha nem szeretnél a fagyasztással bíbelődni. Tedd a fűszernövényt egy frissentartó dobozva, vagy annak híján egy műanyag zacskóba és mehet is a hűtőbe.

  • Szárítsd magad! Ha van időd, de leginkább fűszertartalékod, választhatod a lassabb módszert: kösd csomóba a növényt és lógasd fel valahova, ahol ki tud száradni. Érdemes szorosan megkötni a kis csokrokat, mert száradás közben a növények szárának átmérője csökkenhet. Ha gyorsabb megoldást szeretnél, száríthatod a sütőben is a növénykéidet. Itt azonban ügyelj, hogy ne égesd el a fűszernek szánt finomságot. 40-60 ⁰C-on, nyitott sütőajtónál érdemes őket így készíteni.

  • Ha amúgy is gyorsan elhasználod! Ha vágott fűszernövényt veszel, vagy éppen a kertből spájzolsz be belőlük, amint a konyhádba érsz a zöld csokroddal, tedd vízbe a növényedet.

Forrás: haushaltstipps.net, oazis.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...