2023.08.13. 12:26:23 6316 219

Fontos a kompromisszum! – De nem minden esetben!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Egy boldog párkapcsolathoz a szerelmen, tiszteleten, a másik elfogadásán kívül még egy nagyon fontos dolog kell: a kompromisszumkészség! De mindig mindenben, 100 %-ig engednünk kell a másik félnek? Esetleg teljesen alárendelni magunkat a társunk akaratának? Hát, ez sem minden esetben állja meg a helyét!

Kompromisszum - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Kompromisszum

Mert minden kompromisszum csak akkor és addig jó, amíg mindkét félnek megfelel és mindkét fél komfortosan érzi magát az adott helyzetben. Lássuk, melyek lehetnek azok a szituációk, melyekben érdemes ésszerűen végiggondolni, miről mondunk le a másik kedvéért.

Mikor? Mennyi? Miért?

Egy tartós kapcsolatban előbb vagy utóbb, de felmerül a gyerekvállalás kérdése. Mikor jöjjön a baba? Legyen-e tesó? Egyáltalán, szeretnénk-e gyereket? Azt hiszem, utóbbiban nemigen van kompromisszumos megoldás. Mert valaki vagy akar, vagy nem. Ha nagyon nem egyezik ebben a vélemény, az akár a kapcsolatot rovására is mehet.

A takaró alatt…

Kapcsolat nélkül van szex, de szex nélkül nincs kapcsolat. Nagy igazság, és nyilván igyekszik is mindkét fél a másik kívánságát teljesíteni, akár némi kompromisszum árán is. Ám ez csak addig jó, amíg mindketten komfortosan érzik magukat az adott helyzetben. Ha azonban az egyik félből a szituáció rossz érzést, vagy akár félelmet kelt, úgy onnantól fogva a másiknak kell engednie az igényeiből.

Az a bizonyos értékrend

Akár a gyermeknevelés kapcsán, akár már a kapcsolatban korábbi szakaszában felmerülhet az értékrend kérdése. Kinek mi a fontos az életben? Milyen elv alapján szeretné élni a napjait, hogyan tudja ezeket a kapcsolatba beintegrálni és hogyan tudja összefésülni a társa értékrendjével?

Hova tartatok?

Ha két ember egymásba szeret, akkor elkezdik tervezni a közös jövőt. Meglehet, a célok, álmok kezdetben nem egyeznek, de lassan-lassan mindenki csiszol rajta annyit, hogy egy közös élet is körvonalazódik az egyéni célok mellett. Jó esetben, persze! Mert például egy külföldre költözés esetén nem nagyon van kompromisszumos megoldás: vagy mindenki marad, vagy mindenki megy. Kérdés, ha az egyik fél lemond az álmairól, a másik tudja-e, akarja-e valahogy kárpótolni?

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mentsünk el valamit a húsvéti hangulatból! – Mondjuk ezt a szuper receptet!

Nemrég még a húsvéti nyuszit vártuk, most pedig lassan elbúcsúzunk az áprilistól is. Szerencsére a napsütés, az egyre hosszabbodó napok kárpótolnak minket ezért a kis „veszteségért”. De ha lenne kedved megidézni a néhány héttel ezelőtti ünnepi hangulatot, egy finom sütivel biztosan sikerülni fog.

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.