2018.12.11. 18:05:47 9222 295

Extravagáns desszert: Gyümölcsös hibiszkuszvirág zselé
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Mivel ennyire sokan szerettétek a pohárkrémes ötletet, hoztunk nektek egy ahhoz hasonlóan kis pohárkákban tálalandó gyümölcsbombát, ami a többi, szárazabb karácsonyi sütemény mellett és húsétel után különösen jól fog esni! Karácsony környékén készítve könnyedén átvariálhatjuk a receptet citrusokkal, így még kellemesebb lesz a gyomrunknak a többfogásos étkezés után.

Rózsazselé - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Rózsazselé

Az elengedhetetlen hozzávalónk, a süteményekben ritkábban előforduló hibiszkusz lesz. A színe csodás, nem hiába színesítik meg pont vele a gyerkőcöknek készült teákat, és nem kell tőle meg ijedni: bioboltokban hamar be is szerezhető!

Az eredeti receptben mangóval párosítják, de ez a gyümölcs teljesen lecserélhető ízlés szerint másikra. Sőt, felnőtteknek készítve - pl. Szilveszterre – a gyümölccsel harmonizáló alkoholos itallal is feldobhatod!

A zselé hozzávalói:

  • 2 ek. hibiszkuszvirág
  • 1 nagyobb mangó
  • 1 cs. zselatinlap
  • 2 ek. kristálycukor
  • 1 citrom kifacsart leve

Az elkészítés:

Mivel két különböző rétegre lesz szükség, ezért a zselatint meg kell felezni, és külön-külön kell a hideg vízbe áztatni. A hibiszkuszvirág eközben 3 dl forrásban lévő vízbe kerül, majd 2 percig forrni kell hagyni, 6-8 perces áztatás után leszűrjük és 1 ek. cukorral (vagy egyéb édesítőszerrel) édesíthető. Az egyik adag áztatott zselatin ezután kinyomkodva feloldható a meleg hibiszkuszteában.

A másik réteg elkészítéséhez a mangót lepürésítjük. Amennyiben szükségesnek érezzük, a pürét is édesíthetjük, hogy a gyümölcspüré ne barnuljon meg, adjuk hozzá a citromlevet. A második adag zselatint is kinyomkodjuk, és a mangópürével összekeverve épphogy összemelegítjük. A kiválasztott pohárkák aljába ésszerű a mangót önteni a sűrűsége miatt, és kis időre a hűtőbe tenni, hogy kissé szilárdabb legyen, és csak ezután a tetejére rétegezni a hibiszkuszzselét, így szépen el fognak különülni egymástól a rétegek. Ezután bő két órányi hűtést igényel a kanalazható desszertünk fogyasztás előtt.

Forrás: mindmegette.hu/olcso-de-lenyugozo-karacsonyi-menu-48284/

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...