2023.05.31. 17:25:00 8974 309

Epres-tejszínes piskótatorta, ahogy tejérzékenyek is fogyaszthatják
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ne hidd, hogy ételallergiással együtt élni és étkezni csupa szívás, mert tényleg jár lemondással és kompromisszummal is, de a jó társaság mindezért kárpótol! Sőt, a helyettesítő termékek piaca szintén sokat fejlődött, és vannak olyan ételek, amelyeknél szinte észre semm venni a cserét! Főleg, ha olyan csoda alapanyagra helyezed a hangsúlyt, mint az eper.

Epres piskótatorta - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Epres piskótatorta

A most következő recept kitalálásakor az volt a fő hangsúly, hogy nagyobb számú vendégseregnek is jusson belőle, és a hagyományos ízekhez szokott emberkéknek is ugyanolyan finom legyen, mint a megszokott torták. Ha te is egy kiadós és extra krémes desszertet szeretnél készíteni friss eperből ne keresgélj tovább!

Epres-tejszínes piskótatorta

Hozzávalók a piskótához:

20 db M-es méretű tojás
40 dkg cukor
50 dkg liszt
csipet só

Hozzávalók a krémhez:

2 cs. pudingpor (vaníliás, puncsos vagy epres is lehet)
8 dl rizstej és egy kevés cukor vagy 8 dl kókusztej
20 dkg növényi margarin
20-30 dkg eper (a puding színétől és ízétől függően)

A tejszínhabos réteg hozzávalói:

2 dl növényi cukrászhab
Egy marék eper

Elkészítés:

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, és készítsd elő egy nagyobb, magasabb falú tepsit sütőpapírral történő kibéleléssel.
A tojásokat válasszuk ketté, majd tojássárgákat és a cukrot keverjük fehéredésig habosra egy nagy tálban.
A lisztet szitáljuk át, és apránként keverjük bele a tojássárgás krémbe. A tojásfehérjéket egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd nagy mozdulatokkal keverjük hozzá a tészta alapjába.
Öntsük a masszát a tepsibe, majd a tetejét süssük szép aranybarna. Végezzünk a közepén tűpróbát, mielőtt kivennénk a sütőből!

Amíg a piskóta kihűl, addig készítsük el a krémeket:
A növényi tej felhasználásával készítsünk pudingot. Vigyázzunk, hogy miközben kihűl, ne bőrösödjön be a teteje! Takarjuk le a felszínét fóliával. A vajat habosítsuk ki, majd a keverőgéppel átkevert pudinghoz adagoljuk. Ebbe a krémbe már csak az apró daragokra szelt epret kell belekevernünk.
A tejszínhabos réteghez egyszerűen verjük fel a gyártói utasítások szerint, majd ebbe is kerüljön eper vagy eperpüré, hogy szép színt kapjon.

Az idő közben kihűlt piskótát vágjuk középen ketté, majd a pudingos krém felével kenjük meg. Erre mehet a tejszínhab, majd a piskóta másik rétege következik, amelyre a maradék pudingos krémet kell simítanunk. A szép magas süteményünk tetejét díszíthetjük szeletekre vágott eperrel.

Tipp: Ha valamiért csupa rózsaszín tortát szeretnénk feltálalni, a piskótába egy kevés piros ételszínezéket is cseppenthetünk a sütés előtt.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...