2022.04.07. 17:30:00 7168 244

Egész évben számíthatsz rájuk: Ételek szárított hüvelyesekből
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Előző cikkünkben a tápláló hüvelyesekből készült ételek fogyasztására ösztökéltünk mindenkit, így úgy illik, hogy kellő munícióval is felvértezzünk benneteket az új étrendbe történő átálláshoz. De vigyázz! Ezeknek az olcsó és sokoldalú ételcsoportnak is megvan a maga főzési trükkje!

Bab - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Bab

A szárított hüvelyeseket áztatás vagy főzés előtt mindig válogassuk át! Számoljunk azzal, hogy minél régebbi a szárított hüvelyes, annál tovább tart mag megfőzni, kevesek által használt trükk szódabikarbóna hozzáadása a főzővízhez, amivel meggyorsítható a főzési folyamat. A főzővíz forrása után érdemes alacsonyabb lángon folytatni a főzést, hogy könnyebben emészthető ételt kapjunk.

Csicseriborsó, bab, lencse…!

Sült csicseriborsó saláta

Helyezz rácsot a sütő közepére; melegítsd elő 220 C-ra. Egy nagy peremes tepsit bélelj kialufóliával. 2 és negyed csésze csicseriborsót ízesíts 2 ek. olívaolajjal,1 tk. pirospaprikával és ¼ tk sóval és borssal.
Csomagolj be 4 nagy gerezd fokhagymát alufóliába és helyezd a sütőlapra az előző keverékkel együtt. Süsd ropogósra és aranybarnára 25-30 perc alatt. A fokhagymát egy nagy tálba préseld ki és pépesítsd villával. Keverj hozzá negyed csésze olívaolajat, 2 ek. citromlevet és fél tk. sót. Adj hozzá félbevágott koktélparadicsomokat, 1 csésze petrezselymet, valamint 3 kisebb uborkát és egy zöldhagymát apróra vágva. Végül keverd össze és öntsd a tetejére a csicseriborsót.

Leves fekete babból

Melegíts fel egy közepes edényben egy kevés olajat, majd 3-4 perc alatt párolj meg rajta egy nagy, felkockázott vöröshagymát és egy kimagozott, felaprított jalapeno paprikát . Adj hozzá 3 gerezd felaprított fokhagymát, 1 és fél tk. köményt, 1-1 tk. édesköménymagot, oregánót és sót. Időnként megkeverve, pároljuk tovább 2-3 percig.
Adj hozzá 4 csésze előre megfőzött fekete babot, 4 csészényit a főzővízéből (vagy zöldségalapléből) és 2 babérlevelet. Forrald fel, majd a hőt alacsonyra csökkentve párold meg a zöldségeket. A bab héja kb. negyed óra alatt kezd majd szétrepedezni.
Vedd ki a babérleveleket, majd egy turmixgépben keverd simára a levest. Ízlés szerint tálaláskor egy kevés lime-lével megbolondíthatod az ételt.

Nápolyi lencsés tészta

Egy serpenyőben növényi olajon, gyakran kevergetve 5-6 perc alatt puhíts meg 2 apróra vágott zellerszárat, 1 közepes sárgarépát és fél hagymát. Adj hozzá 2 gerezd zúzott fokhagymát, fél tk. kakukkfüvet és negyed tk. sót. Borssal is ízesítsd, majd időnként megkeverve további 3-4 percig kell folytatni a főzést.
Keverj hozzá 1150 ml paradicsompürét és fél csésze zöldségalaplét. Alacsony lángon időnként megkeverve főzzük 8-10 percen át, hogy kissé bugyogjon.
Ekkor keverj hozzá még 3 csésze alaplevet, 2 csésze tésztát, másfél csésze előre megfőzött lencsét, fél csésze cukrozatlan növényi tejet és 3 babérlevelet. Forrás után gyakran kevergetve főzd, amíg a tészta megpuhul, a folyadék pedig besűrűsödik, kb. 18-20 perc. Tálaláskor vedd ki a babérleveleket és szórd meg az ételt bébi rukkolával és vegán parmezánnal.

Forrás: www.chatelaine.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...