2020.02.19. 11:48:59 10835 349

Ebédötletek még 7 napra!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Tudjuk milyen nehéz kitalálni, hogy mi is legyen az ebéd, főleg, ha gyerek is van a családban... Az előző cikkünk sikerén felbuzdulva szeretnénk még segítséget nyújtani nektek a menütervezéshez további könnyen és gyorsan elkészíthető, valamint egészséges receptekkel.

Közös főzés - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Közös főzés

Ismét próbáltunk olyan ételeket összegyűjteni, amikkel nem nagyon nyúlhatsz mellé, szezonálisak, és nagyjából mindenki szereti őket. Ha mégis fenntartásaid vannak, akkor böngéssz az oldalunkon a receptek között, és gyorsan találni fogsz egy helyettesítő fogást. ;)

A [menütervezés előnyeiről itt és itt írtunk nektek, ha még nem olvastátok volna, akkor érdemes>>

Az előző heti menü ajánlónkat pedig itt találjátok>>

2. HÉT

Hétfő: Tépett csirkés szendvics káposztasalátával

Ha esetleg maradt sült csirkemell szombatról vagy vasárnapról, akkor simán használd fel hozzá, de másfajta tépett húst is beledobhatsz! Villával tépd szét, forgasd át egy kis olívaolajban, esetleg adj még hozzá fűszereket, tedd friss zsemle közé, majd tégy rá egy kupac káposztasalátát!

Kedd: Angol hal pite jégsalátával

Igyekszünk némi halat is beépíteni a heti menübe, és ez az angol halpite tökéletes választás erre. Mindenképpen tálalj hozzá egy kis citromos-olívás jégsalátát, vagy legyen előtte egy könnyű zöldségleves, hogy a rostbevitel is meglegyen.

A halpite receptjét itt találod

Szerda: Tojásleves - Káposztás tészta

Hétfőn még biztosan maradt káposztád, itt az ideje felhasználni egy jó kis káposztás tésztához. Nem kell elvetni a mama bevált egyszerű receptjeit sem, néha kifejezetten üdítő! Viszont ne párold túl sok olajon a káposztát, és nem is kell, hogy teljesen szottyossá váljon, legyen picit roppanós. Használhatsz durumlisztes vagy teljes kiőrlésű tésztát is, így egészségesebb lesz a fogás. Ha tojáslevessel kombinálod, akkor megvan a fehérjebevitel is, ráadásul húsmentes forrásból, ám a gázok kibocsátásáért nem vállalunk felelősséget. :) :)

Csütörtök: Baconbe tekert / vagy Mustáros pulykacomb + párolt répa

Pulykacomb hetet tartunk. :) Ugyanis a vasárnapi ajánlat is az lesz, szóval, ha éppen akciós valahol a pulykacomb, akkor tankolj fel belőle bátran, mert isteni fogásokat lehet készíteni belőle nagyon egyszerűen. Itt van például ez a sült:

A pulyka combokat ketté vágod, sózod, borsozod, majd 1-2 szelet bacont köré tekersz, és már mehet is a sütőbe. max. 1 óra alatt ropogósra sül. Ez idő alatt meghámozhatod a répát, egy szeletelővel gyorsan felkarikázod, és vízgőz felett megpárolod. Nem kell rá semmi, isteni párosítás a pulykával.

Péntek: Gulyásleves palacsintával

A gulyáslevesbe tegyél jó sok répát, petrezselyemgyökeret és egy kis zellert is csempéssz bele, hogy rostokban gazdag legyen. Első sorban krumpli gulyásra gondoltunk most, de természetesen mást is készíthetsz. A palacsintát pedig minél kevesebb olajjal süsd, a tésztába se tegyél, ha nem muszáj. Tölteléknek házi lekvárt vagy túrót válassz, vagy készíts almás-fahéjasat>>. :)

Szombat: Lencsefőzelék fasírozottal

Legyen a szombat a főzeléknap! A kissé puffasztó, ám nagyon hasznos és egészséges hüvelyesek napja. Jöhet lencse, bab, borsó - bármi, amit elfogad a család. A fasírozott lehet egészben sült, így kevesebb vele a gond. Ne felejtsd el előző este vagy kora reggel beáztatni a szárított hüvelyeseket, ha azt használsz a főzelékhez.

Vasárnap: Brokkoli krémleves, pulyka brassói

Nem kell, hogy a vasárnap a nagy sültekről meg a rántott húsról szóljon. Másként is jól lakathatod a családot. A brokkolit amúgy is érdemes minden héten elővenni valamilyen formában, és ha simán párolva nem megy, akkor legyen belőle krémleves. Reméljük, hogy megfogadtad a tippünket, és fagyasztottál le húslevest: most azt vedd elő. Ebben a cikkünkben szuper krémleves recepteket találsz>>

A pulyka brassóit mi így készítjük>>

Sima fejes saláta, rukkola, uborkasaláta, paradicsom saláta, jégsaláta vagy akár ecetes uborka, káposztasaláta is illik hozzá.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Ezeket az illóolajokat használhatod szorongás ellen

A szorongás a világ leggyakrabban tapasztalt mentális zavarai közé sorolható, mely világszerte több száz millió embert érint. Nem titok, hogy a szorongás tünetei már nem csupán a felnőtt korosztály esetében jelentkeznek, hanem a gyermekek és a serdülőkorban lévő fiatalok körében is. Amennyiben az aggodalom, a feszültség, a félelem- és tehetetlenségérzés intenzívvé és túlzottá válik, nagymértékben hat a viselkedésre, a közérzetre, valamint a kognitív képességekre – pl. gondolkodás, figyelem, emlékezés stb. – egyaránt. Szerencsére ma már a szorongás kezelésére számos természetes megoldás közül lehet választani.

A lakberendezés pszichológiája

Az otthon a személyiség egyik legkézzelfoghatóbb és legszembetűnőbb kifejezője. A lakberendezés erőteljes hatást gyakorol a közérzetre, a hangulatunkra, a kreativitásunkra és a motivációinkra egyaránt. Ahogy a dal is mondja: Ezek csak házak, az otthon az valami más. De vajon mitől válik mássá? Mi teszi egyedivé, személyre szabottá? Mi az a többletérték, aminek a jelenlétében azt mondhatjuk: „az enyém”? És milyen szerepet játszik mindebben a lakberendezés?

Ne keverd össze! – 3+1 érzés, ami már/még nem szerelem, vagy soha nem is volt az

Te is beleestél már abba a hibába, hogy annyira szerettél volna már szerelmes lenni, hogy már-már bemesélted magadnak ezt az érzést, és teljesen úgy tűnt, hogy tényleg szerelmes vagy? Aztán persze egy helyzet, egy reakció, egy döntés miatt jött a felismerés: ez nem is szerelem!