2019.05.02. 13:20:54 10531 323

Mit főzzek? – Az örök kérdésre itt a megoldás!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Minden háziasszony heti problémája, hogy kitalálja, mivel etesse kicsiny családját. Van az a néhány jól bevált étel, amit mindenki szeret, de egy év alatt kb. 50 alkalommal krumplistésztát enni azért lássuk be, nem túl változatos.

Főzési előkészületek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Főzési előkészületek

Egyre több olyan weboldal van, ami receptekkel, illetve konkrétan a mit főzzünk témával foglalkozik, ugyanakkor ez sem nyújt feltétlen segítséget. Hiszen a legtöbb esetben olyan -egyébként fantasztikus- ötletekbe futunk bele, mint „Afrikai harcsa Orly módra”.

Ha ez neked sem az az ’este pikk-pakk összedobom rutinból’ kaja, akkor mindenképp olvass tovább!

Íme 3 egyszerű tipp Neked, hogy hogyan legyenek új ötleteid a hétköznapi főzéshez!

Lesd el másokét...

Böngéssz át 1-2 ételrendelő oldalt.

Lehetőségek tárháza ez, hiszen általában hétről hétre megújuló menüvel látják el az ebéd rendelőket. A menü verziókban pedig mind a klasszikus, mind a reform konyhára vannak folyamatosan ötletek. Ha a hétköznapi ételek közül készíted el a heti menütöket, néha elkalandozhatsz az újítások felé is, a legtöbb kajához találsz majd az interneten receptet. Haladóknak javasoljuk, hogyha megvan, melyik konyha menüsora vált be nektek, akkor iratkozzatok fel a hírlevélre és adják le a voksukat a családtagok az ételekre.

  • 1 Extra előny: A legtöbb ebéd szállítással foglalkozó cég a szezonális ételekre épít, így a beszerzés sem lesz probléma!

Kategorizálj

A változatos étkezés nagyon fontos, egyik táplálékunk sem véletlenül került a repertoárba az idők során. Érdemes odafigyelni arra, hogy a menütervezésekor is megmaradjon a változatosság. Ráadás előnye, hogy biztosan nem lesz unalmas a családnak, hogy ’már megint tészta’ van az asztalon. Azonban, hogyha megfordítod a dolgot és a változatosságot veszed kiinduló pontnak, akkor a mi legyen a vacsi kérdés is könnyebben megoldódik!

Oszd fel a hetet, például hétfőnként tészta étel, keddenként a húsok, szerdán a zöldségek legyenek középpontban. Csütörtökön mindig valamelyik családtag választhasson, vagy akár tarthattok egy „kitekintés” napot is, amikor más nemzetek egyszerűbb ételeiből válogattok. És így tovább. A főzelékek se maradjanak ki, hiszen nagyon egészségesek. Ha a család tiltakozna, próbálkozz reform verzióikkal!

Legyél kreatív

Minden precíz listaírás ellenére a nagybevásárlások alkalmával legtöbben azt vesszük, amit a család szeret. Meg ugye, ami akciós (éljen a fogyasztói társadalom). A „nincs itthon semmi kaja” legtöbbször nem állja meg a helyét, csak kell a meglévőhöz egy kis kreativitás. Rugaszkodj el a receptektől, készíts tésztát saját feltéttel! Inspirálódj a spájz polcairól! A burgonyát sem csak kétféleképpen lehet elkészíteni, a hagyma a levestől a lekvárig mindenhogy isteni, a fűszerek pedig százféle arcot varázsolnak bármilyen zöldségnek vagy húsnak.

Legjobb az egészben, hogy minél inkább átadod magad a meglévőből alkotásnak, annál jobban fog menni és még a konyhád is gazdaságosabb lesz! A bevált recepteket ne felejtsd el felírni!

Az ötleteket összevonva a fenti kérdést örökre kiűzheted a konyhádból!

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...