2023.11.27. 17:43:35 7903 285

De miért nem vagyok szimpi? – 3+1 ok, amiért nem szívlelnek a többiek
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha egy új társaságba kerülünk, mondjuk új munkahelyre, amellett, hogy a munkánkban szeretnénk jól teljesíteni, szeretnénk a csapat aktív, kedvelt tagjai lenni. Nyilván nem szerethet mindenki mindenkit, de ahhoz, hogy jól működjön a „rendszer”, azért érdemes elkerülni a nagyobb konfliktusokat.

Negatív személyiség a munkahelyen - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Negatív személyiség a munkahelyen

Sokszor előfordul, hogy rajtad kívül álló okokból váltasz ki unszimpátiát a másik emberből, amit – akárhogy is törekszel – nem igazán tudsz visszafordítani. Habár megjátszani magadat nem jó, és nem is kell, azért van néhány olyan helyzet, szituáció, amire érdemes odafigyelned, ha nem akarsz Te lenni az „unszimpi csaj/srác” a csapatban.

  • Nyitott vagy? Akkor mutasd is azt! És lehetőleg ne úgy, hogy keresztbe teszed magad előtt a kezed! Ez egyértelmű jele annak, hogy nem kívánod a másik társaságát. Sőt, szélsőséges esetben egyenesen viszolyogsz tőle. Nos, sajnos vannak helyzetek, amikor ezt nem engedheted meg magadnak, és nem mutathatod ki azt, amit igazán gondolsz. És persze, az is előfordulhat, hogy egyszerűen ez a kedvenc kéztartásod. Mindegy is, miért van ez így, egy kis tudatosságot nem árt vinni a dologba, és odafigyelni arra a kartartásra.

  • Gyakran dőlsz? Ha rádőlsz az asztalra, míg a másik hozzád beszél, azzal azt mutatod, hogy szeretnéd minél előbb befejezni a beszélgetést, és hogy úgy igazán kíváncsi sem vagy a másikra. Pedig lehet, csak szimplán fáradt vagy és így próbálsz egy kicsit erőt gyűjteni.

  • Ha zárva tartod… Nyilván nem minden helyzetben megengedett a túlzott hahotázás, ám az összeszorított szájjal történő nevetés sem minden esetben a legjobb. Úgy hathat, mintha csak udvariasságból mosolyognál, de nem értékeled a másik humorát.

  • Szeretsz dobolni? Ha igen, akkor inkább vegyél egy dobszerkót és/vagy iratkozz be zeneiskolába, és ne a lábaddal, kezeddel add az ütemet, dobbants, mert könnyen unszimpátiát váltasz ki a többekből. Lehet, ez számodra egy teljesen ártalmatlan cselekedet, de mások azt érezhetik, azért iktatod be ezt a pótcselekvést, mert unatkozol, untat a veled szemben ülő ember mondanivalója.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...