2021.03.27. 12:49:29 8919 264

Csíráztatnál? Ezeket érdemes!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A különféle csírák úgynevezett szupertáplálékok, rengeteg fehérjét, hasznos enzimet és nagy mennyiségű vitamint, ásványi anyagot tartalmaznak. Ráadásul feldobnak mindenféle egyszerű, unalmas ételt, legyen az akár egy szimpla vajas pirítós is…

Csírák - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Csírák

A rengeteg hasznos elem, amit a csírák tartalmaznak, segítenek a betegségek kialakulásának megelőzésében, tehát a vírus által terhelt időszakban különösen fontos részévé válhatnak napi táplálkozásunknak. Diétában is kiválóak, hiszen akár kis mennyiségben fogyasztva ezeket, nagymértékben pótolhatjuk a szükséges nyomelemeket. Arról nem is beszélve, hogy tél végén friss zöldet enni a saját konyhakertünkből már-már kiváltság.

Hüvelyesek

A borsó, görögszéna, lencse, csicseriborsó és a különböző babok (mungóbab, tehénbab, szójabab) mind alkalmasak az otthoni csíráztatásra. Magukban hordozzák a hüvelyesekre jellemző hasznos összetevőket – magas fehérjetartalmuk pedig a sportolóktól a kismamákig mindenkinek jót tesz. Utóbbi fokozottan igaz a B6 és folsav tartalom miatt is, hiszen ezekre minden kismamának megnő a szükséglete. A hüvelyesek, babok csírája segíti a kötőszövet-képződést, a normál csontozat fenntartását a benne lévő kalciummal, D-vitaminnal, magnéziummal, bórral és mangánnal. Fogyasztás előtt érdemes blansíroznunk, így távolítva el belőlük az esetleges méreganyagokat.

Zöldségek

A retek- és brokkolicsíra egyre népszerűbb, de csíráztassunk bátran póréhagymát, céklát, vöröskáposztát, vagy rukkolát is. A brokkoli például kimondottan fűszeres ízű, valóban feldobja a szendvicset, túrókrémet, salátát, és mellette jól érvényesül erős antioxidáns hatása. Kálium tartalma segít a magas vérnyomás csökkentésében, vízhajtó hatása pedig az ödémák megszüntetését támogatja. Étvágyjavító, vértisztító, csont- és látáserősítő, tehát igazi jolly joker!

Gabonafélék

Árpa, zab, kukorica, köles, rizs és rozs vagy akár búzafélék is csírázhatnak a konyhánkban, nem fogjuk megbánni. Méghozzá azért nem, mert segítenek a vérnyomást normalizálni, májtisztító, gyulladásgátló és baktériumölő hatásúak, plusz a vércukor szinten tartásával is kevesebb gondunk lehet a gabonafélék csíráit fogyasztva. Fogyasszuk akár levesekhez, vagy joghurtban: egy mozdulattal egészségesebbé és különlegesebbé tehetjük velük az ételünket!

Időben fogyaszd el!

Az otthoni csíráztatással garantálhatod igazán magadnak a friss napi adagot, de ne felejtsd el, hogy leszedés után nagyjából fél napig őrzik csak meg kezdeti vitamin- és ásványianyag tartalmukat!

Forrás: napidoktor.hu

hobbikert.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...