2022.05.25. 15:24:56 7270 258

Bundás spárga, hogy jobban csússzon
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A spárga ízétől sokan idegenkednek, lehet, hogy te is közéjük tartozol. Mi azt mondjuk, adj még egy esélyt ennek az igazán egészséges, különleges zöldségenek, és próbáld ki ezt a laktató bundás, fűszeres verziót! Nagy előnye (isteni ízén túl), hogy gluténérzékenyek is fogyaszthatják. Vigyázat, elképzelhető, hogy a család kérésére nagyüzemi adagot kell majd készítened belőle!

Spárga fűszeres-kukoricás bundában Fotó: gizi-receptjei.blogspot - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Spárga fűszeres-kukoricás bundában Fotó: gizi-receptjei.blogspot

Hozzávalók:

1 cs spárga

1 dl kukoricadara

kukoricaliszt (amennyit majd felvesz)

2 db tojás

1 kisebb csokor petrezselyemzöld

1 citrom reszelt héja

őrölt fehér bors

1 dl víz

olaj a sütéshez

A spárgát hajlítsuk meg, törjük le a fás részét, majd enyhén sós vízben 4-5 perc alatt főzzük roppanósra. Ezután tegyük át hideg vízbe, hagyjuk kihűlni, majd szedjük papírtörlőre hogy leszáradjon. A tojásokhoz adjuk hozzá a vizet, az apróra vágott petrezselyemzöldet, reszeljük hozzá a citromhéjat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd keverjük össze.

Ezután keverjük hozzá a kukoricadarát, és annyi kukoricalisztet, hogy egy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk, majd hagyjuk legalább egy órát állni. Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd a spárgát egyesével forgassuk bele a kukoricás masszába, és óvatosan helyezzük bele az olajba.

Pár perc alatt, közben átfordítva, süssük szép pirosra, majd szedjük papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja. Közben készítsünk mellé ízlés szerint mártogatóst. A tartármártás például nagyon jól illik a spárgához.

Forrás: gizi-receptjei

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...