2019.01.12. 08:39:29 12623 318

Befőzni télen? Miért ne? – Készíts lekvárt grapefruitból!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Lekvárt készíteni, befőzni nem kifejezetten téli feladat. Ilyenkor általában élvezzük a nyáron végzett munka jól megérdemelt gyümölcsét – akár szó szerint is. Vagyis boldogan kanalazzuk a néhány hónappal ezelőtt elkészített, gondosan elrakott lekvárokat, kompótokat.

Grapefruit lekvár - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Grapefruit lekvár

De ha a hosszú, téli estéken nem igazán tudjuk mivel elütni az időt, akkor íme, egy gyors, különleges és nagyon finom recept, hogyan is mentsük el a tél ízeit a tavaszi, netán a nyári időszakra. (De ha nem marad belőle későbbre, az sem baj!:-))

Hogy miből érdemes ilyenkor lekvárt, dzsemet készíteni?

Természetesen, a télen virágkorukat élő gyümölcsökből, mint narancs, esetleg mandarin. Vagy itt van például a grapefruit! Róla sokszor elfeledkezünk, nyilván azért is, mert kesernyés íze miatt nem mindenki zárta a szívébe. És hogy milyen lekvár készíthető belőle? Mondjuk ilyen:

Lekvár grapefruitból!

Az összetevőkből nem kell nagy ügyet csinálni, csupán néhány dologra lesz szükséged (körülbelül 16 db közepes méretű üvegnyi lekvár készül majd így):

  • 9 db, nagyobb méretű grapefruit (lehetőleg rózsaszín; nagyjából 2,5 kg gyümölcshús lesz belőle, ehhez igazodik a cukor mennyisége)

  • 2 evőkanál fehér rum

  • 2,4 kg zselésítő cukor (1:1-es)

  • 2 darabka gyömbér (lehetőleg a szirupban eltett változat) – ha valaki tart a gyömbér erőteljes ízétől, mehet bele kevesebb is!

A gyümölcsöket megpucoljuk, a fehér kesernyés héjukat lehetőség szerint teljesen eltávolítjuk. Ha van mag a gerezdekben, azt is kiszedjük. A gyömbért nagyobb darabokra vágjuk. Beletesszük egy nagyobb edénybe és botmixerrel pürésítjük az egészet. Most mehet a „tűzre”, illetve teheted bele a zselésítő cukrot. Körülbelül 4 percig hagyjuk forrni, majd jöhet a zselépróba. Ha ezzel megvagyunk, hozzáadjuk a rumot, levesszük a tűzről gyorsan, és már mehetnek is az üvegekbe!

Forrás: chefkoch.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...