2023.09.07. 17:15:00 7093 240

Amiért ősszel talán könnyebben lehet életmódot váltani
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A nyár és az ősz csodálatos évszakok, és mindkettőnek megvannak a maga előnyei és kihívásai. Ez az egészséges étrend kialakítása és betartása szempontjából is észlelhető. Mivel mindenki egyedi, emiatt az évszakok hatása is másként hathat az emberre. Te nyáron vagy ősszel tudsz aktívabb lenni?

Őszi egészség - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Őszi egészség

Ahogyan azt már megtapasztaltuk magunkon, az egészséges étrend és életmód, valamint annak kialakítása a személyes preferenciáinktól, célkitűzéseinktől és az egészségi állapotunktól függ. Ha az évszakváltást szeretnénk kihasználni arra, hogy megváltoztassuk az életmódunkat, akkor az új étrend kiegyensúlyozottsága miatt érdemes lehet táplálkozási szakemberrel konzultálni.

Számos tényező befolyásolhatja azt, hogy számunkra tavasszal, nyáron vagy ősszel megy-e könnyebben az életmódváltás. A téli életmódváltás lehet a legnehezebb a rövidebb nappalok és a sok - nagy étkezéssel egybekötött - ünnep között, míg tavasszal a böjti időszak betartása (és a bikinialak vágyálma) hatalmas inspirációt adhat ehhez, ezért most az előttünk álló évszakra koncentrálunk most inkább.

A nyári életmódváltás előnyei és kihívásai:

Nyáron könnyebb hozzájutni friss gyümölcsökhöz és zöldségekhez, amelyek gazdagok vitaminokban és antioxidánsokban. Ezen ízletes termények fogyasztására a legtöbben amúgy is ki vagyunk éhezve a mirelit és a kényszerérett lehetőségek után, a meleg hónapokban túlnyomórészt könnyedebb ételeket, például salátákat és hideg gyümölcsleveseket kívánunk.
A várva várt jó idő több lehetőséget nyújt a szabadtéri sporttevékenységekre, társaságban több kedvünk is lesz biciklire pattanni, vagy úszni egy nagyot.

Ezzel szemben sokak szervezete nem bírja a meleg időjárást, ilyenkor megmozdulni sincs kedve az embernek, nemhogy testmozgást végezni és leizzadni. Sőt, a hűsítő fagylalt és jégkrém sem a cukormentes válogatásból szokott kikerülni. A nyári fesztiválokon elfogyasztható ételkülönlegességek és alkoholos italok is a kalóriadúsabb élelmiszerek táborát bővítik.

Az őszi életmódváltás előnyei és kihívásai:

Az őszi hónapokban is elérhető még számos friss gyümölcs és zöldség, viszont kiegészül a kínálat olyan egészséges szezonális kedvencekkel, mint a gesztenye és a sütőtök.
Az hűvösödő napokon jóleső meleg levesek laktató fogások, és általában sokkal kalóriaszegényebbek, mint a nyári, édesítőszerrel készült hűsítő társaik.
Az iskolai év kezdetével a családoknak könnyebb kialakítani és fenntartani egy mindennapi rutint, amely megkönnyíti az új étkezési és sportolási szokások betartását.

Azonban éppen a család besűrűsödő határidőnaplója és a tanévkezdési stressz szabhat gátat annak, hogy elegendő időnk legyen magunkra. A rövidülő nappalok kihívást jelenthetnek, mivel a kevesebb napfény csökkentheti a motivációnkat is.

Ha következetesek tudunk maradni, az ősz remek lehetőséget adhat az új, egészségesebb szokások kialakítására. Azonban az is fontos, hogy mindeközben ne terheljük túl magunkat és élvezetes maradjon számunkra a testmozgás, illetve az étkezés is.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...