2022.04.12. 17:25:00 7061 220

Amiért érdemes kipróbálni a nyirokmasszázst!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A méregtelenítő és fogyasztó terápiáknak nagyszerű kiegészítője a masszázs, különösképpen a nyirokmasszázs hozhat számunkra gyors eredményt. Az ödéma csökkentése mellett immunrendszerünk működését is támogathatjuk általa.

Nyirokmasszázs - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nyirokmasszázs

Amennyiben nem küzdünk megoldandó egészségügyi problémával, akkor is érdemes kipróbálnunk a nyirokmasszázs egészségmegőrző hatását: az energiaszint növelése és az emésztés javítása mindegyikünk javára válik, azonban minden áldásos hatás tartós érvényesüléséhez szükség van életmódváltásra is!

A nyirokmasszázs, mint az egészségtudatos életmód része

Önmagunkért akkor tesszük a lehető legtöbbet, ha megpróbálunk egy kiegyensúlyozott és aktív életet élni. Ezt megfelelő mennyiségű és minőségű táplálkozás, valamint bőséges folyadékpótlás révén tudjuk csak elérni.
A nyirokrendszer megfelelő működése sok szállal kapcsolódik az általunk folytatott életmódunkkal, hiszen a dehidratáltság először pangást okoz a nyirokrendszerben, azután a test vizesedése következhet be. A tartósítószerek és az adalékanyagok a bélrendszer gyulladásához vezethetnek, a nyirokerekkel behálózott terület állapota pedig kihat az immunrendszerünkre, és a stresszes élethelyzetek szintén belső gyulladással járhatnak.
A nyirokrendszer keringéséért a szívműködés nem felelős, viszont izommunka és tudatos mély lélegzetvétel szükségeltetik hozzá, ezért is vegyük rá magunkat a testmozgásra.
Amennyiben a felsoroltak közül bármelyik terület javításra szorul, nyirokmasszázs révén serkenteni tudjuk a nyirokrendszer, azaz a nyirokcsomók és nyirokutak működését, hogy az a kellő hatékonysággal tudja végezni a méreganyagok elszállítását, valamint a szervezet vérellátását.
Mindezek mellett a nyirokmasszázs kiválóan alkalmas a narancsbőr elleni harc és az alakformálás támogatására.

A nyirokmasszázs menete

A nyirokmasszázs végezhető hagyományos módon kézzel, de a modern szépségszalonokban lehetőségünk van gépi nyirokmasszázst is igénybe venni. Sokak szerint azonban a masszőrnek adható azonnali visszajelzések és a szakember döntésképessége miatt a kézi masszázst érdemes előnyben részesítenünk.
A kötőszövet és a bőr körkörös mozdulatokkal történő masszírozása a szövetnedvek elmozdításának céljából történik, és jellemzően a nyaki mirigyek irányából halad végig a nyirokúton. A kezelés előtti napokban fokozottan figyelni kell a napi 2-3 liternyi folyadékadag elfogyasztására, valamint az egészségtelen ételek kerülésére. A masszázst reflexológiás talpkezeléssel ajánlott társítani.

Mikor nem ajánlott a nyirokmasszázs?

Egy-egy kúra elkezdése előtt érdemes egyeztetni kezelőorvosunkkal, de toljuk el, vagy mondjuk le a kezelésről, amennyiben gyengélkedünk, valamint trombózisveszély, érszűkület, szívbetegség vagy akut gyulladás áll fenn a szervezetünkben.

Forrás: www.peakshop.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

„Szabad szappanozni…” – Erre használd a szappant a kézmosáson kívül!

Lehet szögletes, kerek, kicsi, vagy nagy, boltban vásárolt, kézműves, vagy akár házilag, általad készített. Az illatát nézve pedig a variációk száma végtelen. Naná, hogy a szappanról van szó, ami nem csak bőrünk ápolására szolgál, hanem a háztartás, otthonunk számos pontján bevethető még!

Szépítsd a kerted, töltsd fel a lelked

A kert és a kertészkedés fizikai és mentális egészségre gyakorolt számos pozitív hatásáról már többször értesülhettünk. Van azonban a kertekben valami misztikus szépség, valami őserő, amelynek mi magunk is alkotóivá, formálóivá válhatunk. Hihetetlen élmény gyönyörködni a munkánk szó szerinti és átvitt értelmű gyümölcsében és pompájában, elégedetten és elérzékenyülten mustrálni a kertünkbe varázsolt parányi paradicsomi hely folyamatosan megújuló szépségét.

Az artériákban lévő mikroműanyagok növelhetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát

Az elszomorító tények szerint az egészségre és a környezetre egyaránt káros mikroműanyagok hatalmas mennyiségben vannak jelen. Mindenhol. Ami nem meglepő, hiszen kimutatták, hogy 2019-ben a műanyagtermékek globális szintű éves kibocsátása megközelítette a 460 millió tonna mennyiséget. Ilyenkor természetesen felmerül az újrahasznosítás kérdése, mint (vélt) mentőöv a műanyaghulladékokkal való küzdelem során. Sajnos ennek a műanyagmennyiségnek alig 9 százalékát sikerül újrahasznosítani.