2023.05.15. 14:00:20 8896 273

Aludd magad hosszú életűre! - Így javíts az alvási szokásaidon!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha az alvásunk rendben van, máris sokat tettünk az egészségünkért. Ám ha valami nem stimmel, nem elég pihentető, nehezen alszunk el, netán túl kevés (vagy éppen túl sok) az alvás mennyisége, az sajnos előbb vagy utóbb egészségünkön is meglátszik!

Pihentető alvás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Pihentető alvás

Pedig némi odafigyelés, és máris javíthatunk alvásunkon, ezzel együtt az életminőségünkön is, sőt, akár az előttünk álló éveket is megnövelhetjük. Mint oly sok esetben, most is apróságokon múlik minden. Íme, néhány szokás, amin érdemes változtatni, hogy alvásunkkal életünk éveihez is pozitív módon hozzájáruljunk!

Ha a „hiba” nem benned van

Meglehet, rossz alvásod okozója pont az, akitől éppen a támogatást várod, méghozzá a párod. Mert a horkolása egyszerűen nem hagy Téged sem aludni. Járjatok utána, mi okozhatja nála a kellemetlen hangokat éjszaka. Addig pedig itt van néhány tipp a bosszantó éjjeli szokás enyhítésére.

Ha nem megy az elalvás

Ha elalszol, akkor már nincs nagy gond. Csak éppen az alvás legelső szakasza nem megy, vagyis az álomba szenderülés. Ha hetente több mint kétszer előfordul veled, hogy nehezen alszol el, érdemes utánajárni a dolog okának. Vagy bevetni néhány hasznos, jól bevált módszert.

Ha csak forgolódsz

Ha hetente többször megesik veled, hogy az alvásod nem pihentető, az sajnos az egészséged rovására is mehet! Ez a viszonylag gyakori, idegesítő jelenség akár az előtted álló évekre is kihatással lehet. Ha ezek vagy ezek a tippek nem vállnak be, mindenképpen érdemes szakemberhez fordulnod!

Elég a pirulákból

Alkalmanként talán szükség lehet különböző altatószerekre, de túl gyakori, vagy túl hosszú ideig tartó szedésük nem valószínű, hogy a pihentető alvásod szolgálatában lesz majd. Hagyd el a pirulákat, amint lehet!

Ennyi a minimum!

Tanulmányok szerinte hetente legalább ötször kellene kipihenten és frissen ébredned ahhoz, hogy az életminőséged megfelelő legyen és az előtted álló évek száma is minél több legyen. Nos, Neked hetente hányszor sikerül így kikelned az ágyból?

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában