2022.12.02. 13:59:47 6697 282

Küzdd le az álmatlanságot! – Ne egyél meg bármit!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Természetesen nem az egész étrendedet kell átalakítanod, ha jól akarsz aludni. Csupán néhány apró változtatást kell eszközölnöd, méghozzá a vacsorával, esti nasival kapcsolatban. Mert nagyon nem mindegy, mit eszel, mielőtt álomra hajtod a fejed.

Rossz alvás után - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Rossz alvás után

Sajnos, vannak olyan élelmiszerek, melyek bármennyire finomak is, sajnos nem a vacsoraasztalra valók. Nyilván a túl nehéz ételek elnehezítik a gyomrunkat, ellehetetlenítve ezzel az éjszakai pihenésünket is. Nézzük, miket kell még kerülnünk, ha nyugodtan szeretnénk pihenni!

Mindened a fokhagymás pirítós?

OK, legyen, csak ne este! A fokhagyma erős szomjúságot okoz, így az éjszaka közepén arra ébredhetsz, hogy kiinnád a csapot is.

Sajnos, le kell róla mondanunk

Az esti csokievést nem csak az alakunk, de a pihenésre vágyó agyunk, lelkünk sem szereti. Mivel a koffeinhez hasonló élénkítőanyagot tartalmaz, ezért késő esti fogyasztása gátolhatja a nyugodt pihenésünket.

Nosztalgiázz… csak ne lefekvés előtt!

A medvecukor egy szuper retró édesség, csak nem az esti alvás előtt! Magas cukortartalma felpörgeti a szervezeted és nem bírsz majd elaludni, ha ilyet eszel.

Süsd meg, vagy vacsorázz korán

A nyers zöldségek fogyasztása lefekvés előtt nem javasolt, mivel azok feldolgozása a gyomrunkba kerülve azonnal elkezdődik – e feldolgozás alatt pedig pihenésünket megzavaró gázok keletkezhetnek.

Forrás: miss.at

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...

További cikkek a témában

Mindful étkezés – Mert a jóllét az asztalnál kezdődik

Az étel szervezetünk elengedhetetlen hajtóereje, energiabiztosítója, melynek huzamosabb ideig történő megvonása akár súlyos kimenetelű is lehet. Ám századunkra az ételekhez való viszonyulásunk gyökeres változásokon ment át, hiszen ma már nem csak akkor vesszük magunkhoz táplálékunkat, amikor éhesek vagyunk, hanem számos más tényezőtől is függővé válik az étkezésünk. Ha tudjuk, hogy az asztalra helyezett ételek mellett az étkezés minősége ugyancsak befolyással van a gyógyulásunkra, ám az egészségünk kárára is lehet, akkor tudatosabban állunk ehhez a kérdéshez.

Itt a tavasz! – Itt az ideje a lelki nagytakarításnak!

A tél vége, tavasz eleje felé nem csak a testünk, de a lelkünk is kívánja a csicsergős évszakot, hiszen elfáradunk a hosszú, hamar sötétedős, későn világosodós, hideg, fagyos hónapokban. Alig-alig bírjuk vonszolni megfáradt lelkünket a napsugaras évszakig, és meglepetten tapasztalhatjuk, hogy bizony rá is ráfér a nagytakarítás.

Öltözz okosan a fenntarthatóságot is szem előtt tartva!

A fenntarthatóság fő üzenete abban rejlik, hogy a jelen szükségleteinek kielégítése ne veszélyeztesse a jövő nemzedékeinek társadalmi, környezeti és gazdasági lehetőségeit. Az elkövetkező néhány mondatban azt igyekszünk körbejárni, hogy miért szükséges az öltözködés és a divat kapcsán is jobban törekednünk a fenntarthatóságra.