2023.03.05. 17:44:03 8961 342

Aludd ki magad! De tényleg! – 4+1 tippünk van hozzá
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A pihentető alvás – némi túlzással – egész életünk alfája és ómegája. Ha nincs pihentető alvás, nincs nyugodt ébredés, nincs eredményes nap, sokkal inkább nyűglődés, ingerültség és egy újabb, forgolódásokkal teli éjszaka. Mit tehetnénk, hogy ez változzon?

Alváshiány - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Alváshiány

Szerencsére korántsem veszett az ügy, hiszen csupán néhány apróságra kell odafigyelned és maximálisan kihasználhatod az alvásra fordított időt.

A megnyugtató ölelés

Jobban alszunk, ha elalvás előtt megölelgetjük párunkat és ő is viszont ölel minket. Ha éppen egyedül vagyunk, négylábú barátainkat is segítségül hívhatjuk ilyenkor. Egy kutyát vagy egy cicát simogatni megnyugtató érzés, és a doromboló vagy a békésen szuszogó házi kedvenc is hálás lesz érte.

Figyeld a termosztátot!

Ha túl meleg van a szobában, bármilyen fáradt is vagy, álmod nem lesz megnyugtató! Az alváshoz megfelelő hőmérséklet is kell, 20 °C körül már egész jól tud esni a pihenés. Valószínűleg fázni sem fogsz, és meleged sem lesz majd.

Innál valamit?

Ha este szívesen kortyolgatnál valami, és a kávé, cappuccino, kakaó és társaik a koffeintartalom miatt felejtősek, kedvedre válogathatsz a különböző teafajtákból. Ha biztosra akarsz menni, válassz gyógyteát, ami nyugtató hatással is bír.

Sötétíts!

Akár a kintről beszűrődő fény, akár a televízió, vagy egyéb eszköz fénye is zavarhatja az alvásunkat. Amennyire tudod, engedd le a redőnyt, húzd el a sötétítőt és kapcsolj ki televíziót, telefont, egyéb elektromos kütyüt, ami zavarhatja a pihenésedet.

Ha idegen terepen vagy

Munka, egyéb elfoglaltság miatt előfordulhat, hogy nem a saját ágyadban, hanem idegen helyen, mondjuk egy hotelben hajtod álomra a fejed. Ne csodálkozz, ha nem lesz 100 %-ig pihentető az alvásod. Ám sokat dobhat a helyzeten, ha előre készülsz. Nyilván saját pizsamát viszel, ám a saját törölköző, fürdőköpeny, kispárna is sokat dobhat még a helyzeten.

Forrás: brigitte.de

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...