2022.04.22. 17:23:00 7960 273

7 örömteli dolog, amire a gyerekek taníthatnak meg a legjobban
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A napi mókuskerék könnyedén be tudja darálni az embert, és hajlamosak vagyunk az életet nem éppen a napos oldaláról szemlélni. Ilyenkor bármi, ami örömet okoz, jó kapaszkodó, és kitől tanulhatnánk meg jobban, hogyan derítsük magunkat jó kedvre, mint a boldogság földi kis helytartóitól, a gyerekektől!

Boldog gyerekek - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Boldog gyerekek

1. A mozgás öröme

Amikor sétálunk haza egy hosszú és fárasztó nap után, vagy futunk a busz után nem biztos, hogy eszünkbe jut, milyen jó is mozogni, pedig így van! A gyerekek ezt jól tudják, úgyhogy ki is használnak minden egyes pillanatot. Ha már úgyis itt a jó idő, sportoljunk, mozogjunk, sétáljunk a szabadban, amennyit csak lehet.

2. A felfedezés öröme

Olyan jó látni, amikor először összekapcsolnak dolgokat, és rájönnek, hogy ők már képesek valamire. A kisfiam például most annak örül, hogy fel tudja húzni a zokniját! (És anya is örül, hogy már nem neki kell...) Próbálj ki te is valami új dolgot, amit eddig valamiért nem csináltál. Egy új fajta sütemény recept vagy egy új edzésforma, esetleg egy vadiúj hobbi vagy egy hangszer használatának kitanulása? Nem kell bonyolult dologra gondolnod, bármi megteszi, amivel kicsikarhatod a “jé, ezt is meg tudom csinálni” érzést. :)

3. Van kezed, lábad

A kislányom másfél éves korában, minden este megpuszilgatta a saját kezeit és a saját lábait lefekvéskor, sőt, még azt is mondta magának, hogy “szejetem a jábam”. Nagyon cuki volt. Olyan jó lenne, ha mi felnőttek is el tudnánk fogadni magunkat úgy, ahogy vagyunk, és pusztán örülni annak, hogy van kezünk és a lábunk, amelyek teljesen jól funkcionálnak. A kezeinkkel tudunk fogni, a lábainkkal tudunk menni. Pont. Nem kell többet tudniuk. Van, akinek ez nem adatik meg.

4. ”Itt az anya, itt az apa, itt van mindenki”

A gyerekeknél jobban talán csak a kutyák tudnak örülni annak, ha jön valaki, vagy ott van mellettük a szeretett családtag, barát. Sokkal több temetésre kellett járnunk az utóbbi időben, mint egész életemben összesen... Mi lenne, ha most még jobban örülnénk azoknak, akik velünk vannak? Gyermeki szeretettel! Találkozzunk többet azokkal, akik számítanak. Olyan kiszámíthatatlan az élet, ki tudja, melyik az utolsó.

5. Minden jó, amikor tele a has, vagy ha végre kiürül

Azt hiszem, hogy ezt nem kell és nem is lehet cizellálni: ha jókat tudunk enni, inni és könnyen megy az ürítés is, akkor nagy baj nem lehet. :) Persze azon is lehet nevetni, amikor kijön a puki vagy a büfi... Mindez normális, és a normális az jó.

6. Rácsodálkozva sétálni

Ha tehetem, akkor mindennap elmegyek sétálni a gyerekekkel. Szerencsések vagyunk, mert nagyon szép helyen lakunk, 10 perc alatt megközelíthető az erdő és a folyópart is. Mindig felhívom a figyelmüket a virágokra, de megnézzük a bogarakat, a kukacokat, a madarakra, az érdekes fákat is. Ha a városban sétálunk, akkor is mindig megnézzük a szép házakat és - a kisfiam kedvenceit - az öreg, romos, még fel nem újított épületeket is. Ha egyedül mennék, lehet, hogy csak célirányosan közlekednék, de velük mindig felfedezünk valami újat. Próbáld ki te is, milyen megfigyelve és rácsodálkozva sétálni!

7. Az alkotás öröme

A rajzolás, a fejtés, a színezés, a gyurmázás és a többi kreatív elfoglaltság rengeteg örömteli percet okoz a gyerekeknek. Próbáld ki te is, nem kell, hogy kiállítási darab szülessen, jó néha ecsetet vagy ceruzát fogni csak az alkotás öröme miatt is.

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...