2022.07.28. 12:05:00 8246 285

7 étel, amit jobb áztatás után fogyasztani
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Főzés előtt gyakran áztatjuk be a szárított hüvelyeseket, hogy ezzel is gyorsítsuk a főzési idejüket, de ilyenkor nem csupán az történik, hogy némileg puhább lesz az adott hüvelyes! Az éjszakai áztatás során a fitátok és az oxalátok is távoznak az ételből.

Mangó - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Mangó

Az úgynevezett “anti-tápanyagok” kiáztatása nem az egyedüli jótékony eredménye az áztatásnak: Egyes növények magjainak és terméseinek fogyasztás előtti vízbe áztatása tápanyagnövelő hatással van, ugyanis a nedvesség hatására elindul a csírázás folyamata.

Ételek, amiket érdemes áztatás után fogyasztani:

Dió

A csonthéjas termés rendkívül fontos Omega-3 forrásunk, emellett szívünk barátja is. Az áztatott dió glikémiás indexe alacsonyabb lesz, mint simán fogyasztva, valamint segít a vércukorszint szabályozásában, ezért cukorbetegek inkább így fogyasszák.

Görögszénamag

A görögszénamag természetes megoldást nyújt a székrekedésre, és a vércukorszint szabályozása miatt a cukorbetegek számára is ajánlott fogyasztani. Főleg áztatott formában! Az emésztésünk egészségének magas rosttartalma miatt előnyös.

Lenmag

Az áztatott kis magocskák élelmi rostban gazdagok, és képesek helyrehozni a koleszterinszint egyensúlyát. Emésztőrendszerünkre szintén pozitív hatással vannak, fogyasztásuk inkább reggel ajánlott.

Mák

A mák áztatás során még hatékonyabb lehet a súlykontroll terén. A fogyni vágyók titkos barátja ugyanis csökkenti a szervezetben lerakódott zsír mennyiségét, mivel a tiamin mellett még remek forrása a pantoténsavnak és a folsavnak is.

Mandula

Áztassuk be egy éjszakára a mandulát, ha azt szeretnénk, hogy táplálóbbá váljon. Ezáltal egészségre gyakorolt pozitív hatásai felerősödnek, pl. memória javítása, magas vérnyomás és koleszterin csökkentése.

Mangó

A gyümölcs vízben történő áztatásával tápanyagban gazdagabbá válik és a fitinsav is kimosódik belőle. Ezen kívül még emészthetőbb is lesz.

Mazsola

Habár a mazsolát sokszor áztatott formában használjuk fel, most cseréljük ki a rumot sima vízre! Hiába tartozik a cukordús aszalványok közé, rendkívül magas az antioxidáns tartalma, ezért mértékkel fogyasztva mégiscsak hasznos a ragyogó bőr eléréséhez. A nők számára kimondottan ajánlott nassolni való a magas vastartalma miatt.

Forrás: www.womansera.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...