2018.03.29. 17:13:23 24608 491

5 tavaszi virág, amit ha meglátsz, jobb kedvre derülsz!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ahogy melegszik az idő, úgy bújnak elő a tavaszi virágok rejtekhelyükről. Ha közben el is felejtenénk, hogy március vége van, és már túlestünk az óraátállításon is, az árokpartokat elárasztó ibolya azért gondoskodik róla, hogy eszünkbe jusson. Szóval ez már a tavasz, még ha egy picit locsipocsi is.

Tavaszi virágözön - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Tavaszi virágözön

Ibolya

A hóvirág megtévesztő kis játéka után az ibolyát kiálthatjuk ki a tavasz igazi hírnökének. Egyben ez a virág a személyes kedvencem is! Illatos, gyönyörű és meg is eheted, sőt, gyógynövénynek sem utolsó! :)

A legérdekesebb dolog, amit készíthetsz belőle az pedig az ibolya dzsem.

[im:8506]

Nárcisz

A gyönyörű nárcisztól garantáltan az élet napos oldalát fogjuk látni, főként, ha a kis bokrokból jó sokat egymás mellé telepítünk. Ne aggódj, hamarosan ez is virítani fog! Bár a legjobb, ha a kertünkben gyönyörködhetünk bennük, a vázában is jól mutatnak. Ha szeretnél a kertedbe telepíteni, akkor azt ősszel tedd! Itt megírtuk, hogy hogyan.

Nárcisz | Fotó: pixabay.comNárcisz | Fotó: pixabay.com

Jácint

Az illata bódító, a színei hivalkodóak, mi más lehetne még egy igazi tavaszi növény ismertető jegye? Kis cserépben a lakásban is elvan egy ideig, és már azelőtt kinyílhat így, hogy a természetben megindulna a bimbózása, de azért mégiscsak a kiskertünk ékeként a legjobb rápillantani. A hagymáját szintén ősszel kell ültetni.

Jácint | pixabay.comJácint | pixabay.com

Gyöngyvirág

Amikor itt az igazi tavasz, tiszteletét teszi a kertekben a gyöngyvirág. Anyák napjára már két marokra gyűjthetjük! Vigyázz, össze ne keverd a levelét a medvehagymáéval, hiszen a gyöngyvirág levele mérgező! Itt egy részletes útmutató arról, hogy hogyan különböztesd meg őket>> Tudtad egyébként, hogy ez a kis fehér virág Finnország nemzeti növénye? Gyakran teszik a mennyasszonyi csokrokba!

GyöngyvirágGyöngyvirág

Tulipán

A tulipán sokszínűségével a kis kertek közkedvelt lakója, és ezen egy percig sem csodálkozunk mi sem. Emlékszem, milyen jó érzés volt végig sétálni a falu főutcáján májusban, amikor minden előkertben ott virágzott a tulipán. Vannak korai és kései fajtái is, így gyakorlatilag áprilistól júniusig belakhatja a virágágyásokat. Itt írtunk róla nektek részletesebben.

Sárga tulipánSárga tulipán
Ha szívesen nézegetnél még gyönyörű tulipános fotókat, kattints ide>>

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...