2015.03.21. 15:00:00 9446 386

Tippek, hogy sokáig viríthasson a nárciszod
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha a hóvirág a tavasz hírnöke, a nárcisz nálam biztosan a húsvété. A szép ünnepen az illatos ibolya mellé már biztos kerülhetett egy másik váza, tele a napsárga virágokkal. Megeshet, ilyenkor még inkább vágyunk rá, hogy sokáig eredeti színükben pompázzanak. Ehhez gyűjtöttünk néhány tippet.

Nárcisz | Fotó: pixabay.com - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Nárcisz | Fotó: pixabay.com

Az ünnepi, illetve tavaszi asztal kihagyhatatlan éke a nárcisz. Sajnos, szépsége nem tart örökké. Ám ha megfelelően gondozzuk, néhány nappal tovább élvezhetjük látványát.

1.tipp: már a vásárláskor figyelj!

Csak olyan virágot vásárolj, vagy gyűjts be a kertedből, ami még nem teljesen, vagy egyáltalán nincs kinyílva.

2 tipp: irány a víz!

Vásárlás vagy „leszedés” után minél előbb kerüljön vízbe a virágod. Minél hamarabb vázába teszed, annál előbb és annál tovább ragyog majd teljes pompájában.

3. tipp: elő a késsel!

Hogy a vízbe került virág tökéletesen fel tudja venni a vizet, a szárának a végéből vágj le egy 1-2 centiméteres darabot.

4. tipp: a napfény nem mindig jóbarát!

Legalábbis ne tedd ki a vázában álló virágot közvetlen napfénynek.

5. tipp: az első egy napban ne barátkozzon!

A nárcisztól a víz kissé zavaros lesz, mert valamilyen nyálkás anyag oldódik le róla. Ez egy átlátszó vázában nem is igazán szép látvány, illetve ez az anyag a többi virágnál korai hervadást okoz. Ezért az első 24 órában ne tedd össze más virágokkal!

6. tipp: a friss víz elengedhetetlen.

Fontos, hogy minden nap cseréld a vázában a nárcisz vízét. Ilyenkor minden alkalommal vágj egy kicsit vissza a növény szárából, hogy megfelelő legyen a víz felvétele.

Forrás: freundin.de

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...