2015.06.29. 11:46:35 8468 233

5 dolog, amit a nyaralás után jobban értékelsz otthon!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Van, amikor elvágyódunk otthonról, mert túl sok a munka, gyorsan forog az a mókuskerék, unalmasak az állandósul arcok és a viccesnek szánt beszólásaik is. Jó kimozdulni a megszokottból. Aztán eltelik az az egy hét, és azt vesszük észre, hogy milyen jó újra otthon lenni. Mert annak is megvannak a maga szépségei.

Toalett - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Toalett

Az otthon apró örömei

1. Az ágyam, az én kis puha, kényelmes ágyam

Bármilyen jó is az a szállodai szoba, az otthoni ágynemű illatát és a saját ágyunk kényelmét egészen biztos, hogy nem kapjuk meg tőle. Ha kevésbé puccos kiadó házban nyaralunk, akkor pedig 100%, hogy minden este elrebegünk egy imát a saját ágyunkért. Ezt annál jobban értékeljük, minél idősebbek vagyunk.

2. A toalett

A saját WC, amit nem kell minden használat előtt leteregetni, egyértelmű, hogy a lista elején kell, hogy legyen. Nem bízunk az idegen takarítónőkben..., és nem szeretjük, ha sokan vagyunk egy WC-re...

3. A kávé

Reggel az első dolgod, hogy tejes kávét készíts magadnak és azt szépen, komótosan elfogyaszd, miközben a reggeli híreket olvasod? Természetesen az a legfinomabb kávé, ami otthon készül. Az apartmanban csak 3 az 1-ben van, a hotelben meg egészen az étkezőig el kell menni, aztán ha egy cigit is el akarsz hozzá nyugodtan szívni, akkor valahogy ki kell kommandózni a csészét. Vagy elfogyasztod az étteremben, de aztán rohanhatsz a wc-re a szobádba, vagy a közösbe a folyosón... Ó, az otthoni kávé, Ó az otthoni WC! Ó, be szép! Ó, be megszépíti a távolság!

4. A napirend

Bár lehet, hogy furcsának hangzik, igenis jót tesz az embernek, ha van egy bevált napirendje, amit követ. A nyaralás alatt erről inkább megfeledkezünk, elengedjük a dolgot. 10-kor kelünk, délben megyünk ki a strandra és a lehető legkésőbb fekszünk le. Sőt, lehet, hogy az éjszakai utazás miatt egy teljes napig nem is alszunk.

A végletekig kihasználjuk a szervezetünk tartalékait, és a határait feszegetjük. Ezért fordulhat elő, hogy a nyaralás után kvázi fáradtabbak vagyunk, mint amikor elindultunk. :) Sőt, akár meg is betegedhetünk, mivel az immunrendszerünknek ez a fárasztó rendszertelenség egyáltalán nem tesz jót. Aztán otthon minden helyrerázódik.

5. Az ételek (és az emésztésed)

A nyaralás alatt mindent megengedünk magunknak. Fagyit eszünk reggelire (kedvenc nyaralós bűnözésem :)), az összes helyi specialitást megkóstoljuk az édességektől az alkoholig, hiszen mindenhol van valamilyen nevezetes sör vagy bor vagy pályinka. A pont pedig este kerül fel az i-re, amikor 9-10 körül ejtjük meg a vacsorát. De ez sem lehet akármi, és inni is kell hozzá, és a nap lezárásaként jöhet az a fincsi süti, amit tegnap kinéztünk. Nyam. Másnap pedig: jaj. :) Az emésztésünk tutira felmondja a szolgálatot a nyaralás végére.

Tipp: mindennap egyél zöldséget is, ja, és ne menj All-inclusive nyaralásra, bármilyen jól hangzik... (Kérlek-kérlek!)

Végül: nincs más dolgod, mint élvezni az otthon töltött időt

Otthon aztán a nyugodt éjszakai alvás (saját ágyban), a reggeli kávézás (fincsi kávéval) és a szabad toalett-használat (tiszta WC-n), valamint a fix (igaz, néha túlzsúfolt) napirend és a gyomornak ismerős (bár kissé unalmas) ételek végül elhozzák azt a földöntúli nyugalom érzését, amiért a nyaralás előtt sóvárogtunk, így a „holiday” végül is beteljesíti a sorsát, és beváltja a hozzáfűzött reményeket. :)

Írta: kábé

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...