2021.02.01. 17:47:44 14913 344

4+1 ok, amiért érdemes elalvás előtt olvasnunk!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Az okos eszközök korában leggyakrabban nem is párunk arca, amit az álomba merülés előtt magunk előtt látunk, hanem a mobilunk képernyője! Pedig kutatások bizonyítják, hogy az esti mobilhasználat felboríthatja a bioritmusunkat. De más okai is vannak, amiért jobb a kütyüket könyvre cserélni!

Olvasás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Olvasás

Este már nem érdemes felkavaró történeteket olvasgatni, hogy a rémálmok elkerüljenek, válasszunk romantikus vagy történelmi regényeket - a legtöbben így tesznek a moobius.hu által közöltek szerint. A pihentető alvás és a lefekvés előtti olvasás kapcsolata meglepően szoros összefüggést mutathat, azonban tovább lehet árnyalni ezt a képet:

1. Könnyebb elalvás

Az álmatlanság legyőzésének egyik legjobb módja – gyógyszerek nélkül, ha lefekvéskor elolvasunk egy-két fejezetet. Jellemző, hogy azok a személyek, akik az elalvás előtti olvasást választják, más kikapcsolódást és ellazulást is nyújtó tevékenységet is folytatnak. Ilyen például a meditáció vagy a jóga.

2. Minőségibb alvás

A lefekvés előtt olvasók nagy része értékeli a jellemző éjszakai alvás minőségét az átlagosnál jobbra. (Felmérések szerint ők egészségesebb ételeket is fogyasztanak, ami szintén hozzájárul az alvás pihentetőbb minőségéhez.) Ehhez azonban az kell, hogy filmnézés helyett válaszd az írott történeteket!

3. Napi 25 perccel több alvás

Mi a jobb annál, ha jól alszunk? Az, ha többet is aludhatunk! Egy tavalyi kutatás megállapította, hogy azok, akik pl. a képernyőbámulás helyett könyvet vesznek a kezükbe, azok akár napi 25 perccel többet is aludhatnak másokhoz képest. Ez heti 2 plusz órát is jelenthet!

4. Pozitívabb életszemlélet

Az olvasás önmagában is csökkenti a stresszt és megnyugvást hoz, ráadásul még boldogság-hormont is termel! Ha a lehúzó hírek és a felkavaró filmek helyett könyvet viszünk magunkkal esténként, biztos, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki magunkból.

+1. Állítólag…

…aki az esti olvasgatás híve általában kisebb-nagyobb összeggel többet keres, mint az, aki kerüli lefekvés előtt a könyveket.

Forrás: moobius.hu

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...