2015.10.09. 08:20:00 11486 268

4+1 egészséges ősz nasi
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

Ha megérkezik a hűvösebb, esős őszi idő, testünk is, lelkünk is jobban vágyik a melegségre. Vastagabb ruhákba, cipőbe bújunk, esténként pedig olyan jó a meleg takaró alá bekuckózni. Lelkünket egy kis csokoládéval kényeztetjük. Pedig az ősz még számtalan egészséges nassolnivalót kínál számunkra.

Grapefruit - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Grapefruit

Ha ősz és gyümölcs, akkor mindenkinek az alma jut eszébe, és természetesen a szőlő. Na jó, a körte sem maradhat ki a szórásból. Ezek külön-külön, esetleg együtt, gyümölcssalátaként fogyasztva is nagyon ízletesek. Ám ha vágynánk némi változatosságra, és a csokin kívül valami mással is kényeztetnénk ízlelőbimbóinkat, nézzünk körül a „piacon”.

Datolya

Habár egész évben kapható, valamiért mégis a hűvösebb időszakban kerül előtérbe. Nagyjából 15 féle vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, és különböző telítetlen zsírsavakat. Ennek köszönhetően jó hatással van a különböző szív- és keringési betegségekre. Azért érdemes csak mértékkel fogyasztani, mert nagy mennyiségben tartalmaz természetes gyümölcscukrot.

Grapefruit

Ha szereted a kissé kesernyés, citrusos ízt, akkor ez a gyümölcs kerüljön fel az őszi „nasilistádra”. Antioxidánsokban gazdag, ami támogatja testünk minden sejtjét. Emellett leve lassítja testsúlyunk növekedését.

Mandarin

Na, ez az a gyümölcs, aminek nagyon nehéz ellenállni, és valljuk be: nem is nagyon akarunk.:-) Az apró, narancssárga „labdácskákat” egyszerűen viheted magaddal a munkahelyedre, ha utazol, de a gyerekek tízórais vagy uzsonnás csomagjába is belefér. Rostjai rengeteg ballasztanyagot tartalmaznak, így immunrendszered mellett gyomrod is hálás lesz a napi fogyasztásáért.

Gránátalma

Tudtad, hogy a gránátalma a termékenység és az örök fiatalság jelképe? Bizony, és nem is alaptalanul! Magas antioxindás tartalmának köszönhetően lassítja a bőr öregedésének folyamatát, és védi a testet a külső, káros hatásoktól. A gránátalma magja finom ízesítője lehet akár a salátádnak is.

Gesztenye

Jó, jó, magas kalória- illetve szénhidráttartalmának köszönhetően nem kifejezetten diétás étel, de azért kár lenne kihagyni az őszi repertoárból. „Sülve-főve”, az már mindegy is, hogyan készítjük el, mert mindenhogy remek csemege. Habár vitamintartalma nem kiemelkedő, azért olyanok megtalálhatóak benne, mint a C-, E-, B1-, B2-, B6-vitamin. Nyomelemek terén viszont elég „erős”, mangán, réz, cink és vas is van benne. Ásványi anyagok közül pedig a kálium a kiemelkedő, emellett a benne lévő foszfor, kalcium, magnézium sem elhanyagolható.

Forrás: hazipatika.com, gesund.at

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...