2021.12.21. 10:05:00 6284 217

Viszonozd jól a gondoskodást idősődő szüleid támaszaként!
A hír elolvasásával 500 Ft-tal növelheted a nyereményedet. Ha tag vagy, jelentkezz be, ha új vagy, regisztrálj itt (ingyenes)!

A felnőttkor legnehezebb része látni azt, ahogyan a mindig aktív szülők lassacskán kezdenek a mindennapi feladatokkal küszködni. Nehéz és szívszaggató érzés ez a szülők és a felnőtt gyerekek részéről is, ugyanakkor az öregedés az élet természetes velejárója. Kényes téma lehet, de minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk, hogy ezt az életszakaszt megkönnyítsük.

Idős asszonyról való gondoskodás - PROAKTIVdirekt Életmód magazin és hírek - proaktivdirekt.com Idős asszonyról való gondoskodás

Életminőségünket a környezetünk és közeli hozzátartozóink jóléte és viselkedése is nagyban befolyásolja. Éppen ezért fontos mindig kiegyensúlyozni a szülő-gyermek kapcsolat során fennálló adok-kapok viszonyt. A gyermekkori gondoskodást idősödő szüleink támaszaként tudjuk meghálálni.

Nyílt kommunikáció

A jó kommunikáció ismérve - ezt nem győzzük hangsúlyozni - az egymásra figyelés! Miközben a másik féllel próbálunk információt cserélni, ne kalandozzon el a figyelmünk másfelé, hiszen a szülők gyakran érzik úgy, hogy terhet jelentenek a felnőtt gyermekük számára, még a legkisebb aprósággal sem akarnak “zavarni”. Maximális odafigyeléssel pedig megtanulhatunk a sorok között olvasni, így a ki nem mondott óhajokat is kiszúrhatjuk. A szülők pedig a végén csak belátják, hogy mindenkinek megkönnyítik a dolgát, ha világosan kommunikálnak.

Problémák és megoldások azonosítása

Annak, akinek lehetősége van folyamatosan részt venni szülei életében, ilyenkor kicsivel könnyebb dolga van. Ahol kissé eltávolodtak egymástól a generációk, ott értelemszerűen több energiába kerül képbe lenni. A lényeg persze az, hogy a hűtő meg a gyógyszeres doboz sose legyen üres, és télen elég meleg legyen a helyiségekben, azonban a szolgáltatókkal és a biztosítóval történő állapotokról és a fontos iratok őrzési helyéről is illik tájékozódnunk.

Támogatási hálózat kiépítése

Nem kell egy embernek a hátán vinni ezt az egész helyzetet! A családtagok, a barátok és a szomszédok riadólánca sok esetben hasznos szövetségnek fog bizonyulni. Itt is az a fránya kommunikáció lesz a kulcs, hogy a támogatást vállaló személyek közül mindig legyen olyan, akit ugrasztani lehet.

Találkozók a lelki és a testi egészség megőrzéséért

A röpke telefonhívás és a heti élelemmel való befutás nem elégséges a tényleges gondoskodás kimerítésére: Az esetleges egészségügyi problémák általában csak hosszabb együtt töltött idő után derülnek ki, ekkor ragadjuk meg az alkalmat, hogy szüleink kezelőorvosát is megismerjük! A méltóságban történő öregedés sokkal könnyebb, ha az idősek nem érzik tehernek magukat a fiatalok szemében. Ehhez pedig egy élvezetes életmód kialakítása kulcsfontosságú! A személyes gondoskodás és ellátás révén ez a szituáció nem kap elvégzendő feladat jelleget.

Forrás: www.womansera.com

A kötvényt egy héten belül küldjük e-mailen a neked@proaktivdirekt.com címről. Kérjük tedd ezt a címet a leveleződ címjegyzékébe, hogy megkapd. Elolvastam és elfogadom a biztosítási feltételeket, igénylem az ingyenes Colonnade baleset-biztosítást. Hozzájárulok, hogy az Colonnade vagy megbízottja a biztosítási ajánlataival telefonon megkeressen. Hozzájárulásodat visszavonhatod a Colonnade címére (1388 Budapest, Pf. 14.) küldött levélben vagy telefonon: 801-0801. Letöltöm a biztosítási feltételeket.

Ha tetszett, kedveld:  |  Ha nem tetszett, írd meg miért nem!

Oszd meg a cikket és nyerj...